Brekurs på Nigardsbreen

Sommer 2024: 5. – 7. juli (3 dager)
Pris:  4.870,- (Inkluderer brekurs og  overnatting på Bretun).
Vanskelighetsgrad: Nybegynner
Dagsetapper: ca. 8 timer

Glacier course in Jostedalen
Glacier course in Jostedalen, Norway

Vi er så heldige og få samarbeide med Jostedalen Breførarlag om å arrangere et 3 dagers brekurs på Nigardsbreen. På brekurs får du en innføring i de bre og klatre kunnskaper du trenger for å klatre din første fjelltopp i Himalaya. En av Jostedalens erfarne nepalske fjellguider som er vant til å guide på Nigardsbreen, Jotunheimen og Himalaya blir kursinstruktøren vår på brekurset.

Vi bor på Bretun som er kurslokalet til Jostedalen Breførarlag. På kveldene vil vi samles til sosialt samvær hvor vi deler opplevelser fra dagen på brekurs. Oppmøte på Bretun i Jostedalen er torsdag 4. juli klokken 20.00.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Brekurset er på 3 dager og går under kategorien MINI BREKURS 1. Kurset inneholder blåisprogrammet i standard brekurset som er på 5 dager. Vi gjør et avvik fra standardprogrammet på MINI BREKURS 1 slik det er beskrevet på Jostedalen Breførarlag sin hjemmeside. For å tilpasse det toppturer i Himalaya, tar vi ut klatring med to isøkser og trener på klatring med jumar på faste tau istedenfor.

Dette er et kurs for nybegynnere på bre, og du trenger ingen forkunnskaper fra bre for å bli med. Det er en fordel å være i bra fysisk form. Målsettingen med kurset er å gi deltagerne innføring i sikringsteknikker som brukes på bre i Norge og Nepal.

Ankomstkvelden på Bretun

Vi starter brekurset på Bretun kl. 20.00 med en presentasjonsrunde av instruktører og kursdeltagere. Vi deles inn i taulag, lærer knuter og tilpasser utstyret. Etter vi er ferdige med kursintroduksjonen spiser vi felles kvelds.

Teori: Informasjon om breutstyr. Vi går gjennom neste dags program.

Brekurs dag 1: Trening på Nigardsbreen

Vi møtes på parkeringsplassen ved Nigardsbreen og går som samlet gruppe opp til breen. Vi lærer å gå med stegjern og isøks i taulag, sikringsteknikker og hvordan man setter sikringsmidler i isen. På slutten av dagen besøker vi Breheimsenteret.

Teori: Dagens øvelser er rettet mot alpine farer, brelære og sikringsteknikker. På slutten av dagen går vi gjennom neste dags program.

Brekurs dag 2: Bretur

Vi bruker dagen til å gå på bretur på en av breene i området. F.eks. på Fåbergstølsbreen eller Tuftebreen. På breen trener vi på taulagsvandring og trener på sikringsteknikker.

Teori: Dagens øvelser er rettet mot sprekkredning og taulagsvandring. På slutten av dagen går vi gjennom neste dags program.

Brekurs dag 3: Trening på Nigardsbreen

Vi trener på sprekkredning på is, lærer ulike taljer, klatring på fasttau med jumar og opprydding av treningsfeltet. Vi avslutter dagen med en kursvurdering.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Glacier course Nigardsbreen, Norway
Glacier course Nigardsbreen, Norway

Instruktør på kurset er en av Jostedalen Breførarlags nepalske fjellguider som er internasjonalt godkjent fjellguide/tindeveileder. Fjellguiden har solid erfaring med å guide på Nigardsbreen, Jotunheimen, Mount Everest og andre 8.000 meter fjell i Himalaya.

Brekurs Nigardsbreen
Brekurs Nigardsbreen

Utstyrsliste

Klær:
Solid regntøy og vindtøy, lue, vanter, langt undertøy, gamasjer, inneklær og toalettsaker.

Sko:
Solide og stegjernfaste fjellsko, innesko.

Diverse:
Ryggsekk, sovepose, termos, førstehjelpssaker, kart (Jostedalsbreen i 1:50 000),  solbriller og solkrem. Kartet kan kjøpes i den lokale  bokhandelen eller i butikk i Jostedalen.

Breutstyr:
Isøks, stegjern, bryst- og sittesele samt innbindingsslynge, en isskrue (min. 20 cm), fem karabinarar (inkl. en med HMS-skru), hjelm samt sydde bandslynger; 2 stk. a 120 cm og 2 stk. a 60 cm.

Grunnet lavt smeltepunkt anbefales ikke rene Dyneema slynger (Polyethylen-PE), men en blanding av Dyneema og Polyamid (PE og PA) eller ev. slynger av bare Polyamid (PA). De er noe tyngre, men har et høyere smeltepunkt.

Utstyrsleie:
Sittesele kr. 50.-  Stegjern kr. 85.-  Isøks kr. 50.-  Isskrue kr. 20.-  Karabiner/stk kr. 20.- Hjelm kr. 30.-  Komplett kr. 300.-inkl. bretau.

Pris: 4.870,- som betales til Jostedalen Breførarlag

Inkludert i prisen er:

  • Brekurset
  • Overnatting på Bretun, Jostedalen Breførarlags kurslokale.

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til Jostedalen
  • Mat og drikke under kursdagene
Glacier Course in Jostedalen
Glacier Course in Jostedalen, Norway

Er du interessert i å bli med på brekurs kan du melde deg på med å sende en epost til Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recent Posts
Na village in Rolwaling, Himalaya, Nepal