Brekurs på Nigardsbreen

Sommer 2020: 14. – 16. August (3 dager)
Pris:  3.895,-  inkluderer brekurs og  overnatting på Bretun.
Vanskelighetsgrad: Nybegynner
Dagsetapper: ca. 8 timer

Glacier course Nigardsbreen, Norway
Glacier course Nigardsbreen, Norway

Vi er så heldige og få samarbeide med Jostedalen Breførarlag om å arrangere et 3 dagers brekurs på Nigardsbreen. På brekurs får du en innføring i de bre og klatre kunnskaper du trenger for å klatre din første fjelltopp i Himalaya. Jyamchang som er samarbeidspartneren vår på toppturene i Nepal, til Naya Kanga i Langtang og Everest Basecamp med Island Peak, skulle vært instruktøren vår på dette brekurset. På grunn av situasjonen rundt Covid-19 åpnes flyplassen i Nepal 17. august. Istedenfor Jyamchang vil en erfaren norsk breinstruktør fra Jostedalen Breførarlag være instruktør på kurset, og gi deg en innføring i de bre og klatre kunnskaper du trenger for å dra på din første topptur i Nepal.

Vi bor på Bretun som er kurslokalet til Jostedalen Breførarlag. På kveldene vil vi samles til sosialt samvær hvor vi deler opplevelser fra dagen på brekurs. Oppmøte på Bretun i Jostedalen er 13. august klokken 20.00.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Brekurset er på 3 dager og går under kategorien MINI BREKURS 1. Kurset inneholder blåisprogrammet i standard brekurset som er på 5 dager. Vi gjør et avvik fra standardprogrammet på MINI BREKURS 1 slik det er beskrevet på Jostedalen Breførarlag sin hjemmeside. For å tilpasse det toppturer i Himalaya, tar vi ut klatring med to isøkser og trener på klatring med jumar på faste tau istedenfor.

Dette er et kurs for nybegynnere på bre, og du trenger ingen forkunnskaper fra bre for å bli med. Det er en fordel å være i bra fysisk form.

Ankomstkvelden på Bretun

Vi starter brekurset på Bretun kl. 20.00 med en presentasjonsrunde av instruktører og kursdeltagere. Vi deles inn i taulag, lærer knuter og tilpasser utstyret. Etter vi er ferdige med kursintroduksjonen spiser vi felles kvelds.

Teori: Informasjon om breutstyr. Vi går gjennom neste dags program.

Brekurs dag 1: Trening på Nigardsbreen

Vi møtes på parkeringsplassen ved Nigardsbreen og går som samlet gruppe opp til breen. Vi lærer å gå med stegjern og isøks i taulag, sikringsteknikker og hvordan man setter sikringsmidler i isen. På slutten av dagen besøker vi Breheimsenteret.

Teori: Dagens øvelser er rettet mot alpine farer, brelære og sikringsteknikker. På slutten av dagen går vi gjennom neste dags program.

Brekurs dag 2: Bretur

Vi bruker dagen til å gå på bretur på en av breene i området. F.eks. på Fåbergstølsbreen eller Tuftebreen. På breen trener vi på taulagsvandring og trener på sikringsteknikker.

Teori: Dagens øvelser er rettet mot sprekkredning, førstehjelp og redningsaksjoner. På slutten av dagen går vi gjennom neste dags program.

Brekurs dag 3: Trening på Nigardsbreen

Vi trener på sprekkredning på is, lærer ulike taljer, klatring på fasttau med jumar og opprydding av treningsfeltet. Vi avslutter dagen med en kursvurdering.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Glacier course Nigardsbreen, Norway
Glacier course Nigardsbreen, Norway

Fjellguide: Jyamchang Bhote

På grunn av omstendighetene rundt Covid-19 er flyplassen i Nepal steng frem til 17. august. Jyamchang er av den grunn forhindret fra å komme til Norge i sommer. Brekurset vil gjennomføres en av Breførarlagets norske breinstruktører.

Jyamchang er oppvokst i en liten fjellandsby i fjellområdet Makalu i den nepalske delen av Himalaya. 16 år gammel startet Jyamchang å jobbe som bærer for vestlige fotturister som besøkte Nepal. Jyamchang har alltid vært ambisiøs og steg fort i gradene fra bærer til hjelpeguide, guide og klatre/fjellguide. 21 år gammel besteg han sin første 8.000 meter som var Cho Oyo. Jyamchang har vært på toppen av Mount Everest 7 ganger. I 2004 jobbet han i ekspedisjonen som Randi Skaug deltok i da hun besteg Mount Everest.

Pengene som Jyamchang tjente i turistnæringen gikk til å lære engelsk og få seg guide utdannelse. I 2009 ble han uteksaminert på det første kullet med IFMGA sertifiserte guider i Nepal. Hver sommer siden 2008 har Jyamchang jobbet hos Jostedalen Breførarlag som brefører og fjellguide. I Norge bruker han mesteparten av fritiden sin på fjelltopper i Jotunheimen.

For fem år side bestemte Jyamcahng seg for å starte fottur- og ekspedisjonselskap i Nepal. Når ikke han er i Norge og jobber, bruker han tiden sin på å bygge opp guidingselskapet sitt i Nepal. Motivasjonen til Jyamchang for å starte selskapet er å få lov til å ha med fjellfolk på eventyr i Himalaya.

Pris: 3.895,- kroner som betales til Jostedalen Breførarlag

Inkludert i prisen er:

  • Brekurset
  • Overnatting på Bretun, Jostedalen Breførarlags kurslokale.

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til Jostedalen
  • Mat og drikke under kursdagene
Glacier course Nigardsbreen, Norway
Glacier course Nigardsbreen, Norway

Er du interessert i å bli med på brekurs kan du ta kontakt på e-mailto: Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer


Recent Posts

Leave a Comment

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal