Topptur Naya Khanga i Himalaya, Nepal

TOPPTUR HØST 2023: 15. – 30. oktober (16 dager)
Pris: 42.950,-  Med norsk turleder, inkluderer ikke flyreise Tur/retur, Norge – Nepal
Vanskelighetsgrad: Krevende
Dagsetapper: 3 – 12 timer 

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal

Vi drar på to og en halv ukers topptur i Nepal  nærmere bestemt til Langtangdalen i Himalaya. Der skal vi dra på topptur til Naya Khanga toppen på 5.846 meter. Under høyde akklimatiseringen har vi base på Norling Guesthouse i landsbyen Kyanjin Gompa 3.860 meter. Vi drar på akklimatiseringsdagstur til toppen Tsergo Ri på 4.984 meter. I Kyanjin Gompa bor vi godt på topptur i Nepal med mulighet for å lade batteriene med en kopp kaffe og et kakestykke på et av landsbyens bakerier. I Naya Khanga Basecamp og Highcamp bor vi tre netter i telt mellom de høye fjellene i Himalaya.

På toppturen får du oppleve kombinasjonen av å bo på gjestehus i vakre omgivelser i den lille fjellandsbyen Kyanjin Gompa, med noen dagers teltliv i urørt natur på vei til toppen av Naya Khanga. Turen passer for deg som liker å være på fjelltur i det norske fjellet, og drømmer om å dra på topptur i en avsidesliggende topp i Himalaya.

Brekurs i samarbeid med Jostedalen Breførarlag

Til sommeren planlegger vi et tre dagers forberedende brekurs i Norge i samarbeid Jostedalen Breførarlag og nepalsk fjellguide. Brekurset gir en innføring i de ferdigheter som vi får bruk for under toppbestigningen av Naya Khanga.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fra reisene mine i Nepal har jeg samlet endel erfaring som jeg ønsker å dele med deg. Les om mine beste reisetips for å planlegge en tur til Nepal HER.

Drømmer du om å dra på topptur i Nepal?

Langtang ligger kun en dags kjøretur fra hovedstaden i Nepal, Kathmandu. Anmarsjen opp til den lille landsbyen Kyanjin Gompa hvor vi starter på akklimatiseringen er på kun 2,5 dager. Dette gjør det mulig å reise på topptur i Nepal til Naya Khanga på 5.846 meter på 18 dager, fra du forlater Oslo til du er tilbake igjen.

I Langtangdalen er det et hav av muligheter til å dra på fantastiske fotturer og toppturer i vakker og øde natur. En topptur i Nepal til fjelltoppen Naya Khanga får du oppleve det unike fjellivet dalen har å by på.  Vi bor på gjestehus i koselige Kyanjin Gompa på 3.860 meter, mens vi forbereder oss på å bestige Naya Khanga. I Kyanjin Gompa vil vi gå på akklimatiseringsdagstur til Tsergo Ri på 4.984 meter. Fra toppen av Tsergo Ri får vi for første gang oppleve den vakre utsikten over fjellene i Himalaya. På vei opp til toppen av Naya Khanga bor vi i telt og får oppleve på hvordan ekspedisjonslivet på topptur i Nepal er.

Drømmer du om å dra på topptur i mellom fjellene i vakre Himalaya? Da bør du vurdere å bli med på denne toppturen til Naya Khanga 5.846 meter. 

Hvem passer turen for?

Naya Khanga har vansklighetsgrad 2B som er den samme vanskelighetsgraden som Island Peak 6.189 meter i Everest regionen. Dette er ikke en teknisk krevende topp. Er du glad i å gå på tur i fjellet og i god turform, er dette en topptur i Nepal som passer for deg. For å komme til topps bruker vi stegjern, isøks og tauklemme (jumar). Vi vil tilby opplæring i bruk av klatreutstyret mens vi bor på gjestehuset i Kyanjin Gompa.

Vi har brukt erfaringen vår fra alle turene vi har vært på i Himalaya, til å utarbeide en godt akklimatiseringsplan. Foruten de tre døgnene vi benytter på å bestige Naya Khanga fra Kyanjin Gompa, vil vi sove på under 4.000 meter resten av turen. Etter en akklimatiseringstopptur på Tsergo Ri 4.984 meter, trenger kroppen å hvile. Vi har lagt inn en avslappende hviledag i landsbyen Kyanjin Gompa, før vi begynner på toppturen opp til toppen av fjellet Naya Khanga på 5.846 meter.

Dag 1: Ankomst Kathmandu (1.350 moh.)

Du blir hentet på flyplassen i Kathmandu og kjørt til hotellet som ligger i turiststrøket Thamel. Etter at du har ankommet hotellet har du resten av dagen fri til å utforske Kathmandu.  Om kvelden møtes vi til en felles velkomstmiddag.

Boudha in Kathmandu

Everyday life in Boudha, Kathmandu, Nepal

Dag 2: Kathmandu – Syabru Bensi 1.503 moh.
(6 – 7 timers kjøretur)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost på hotellet i Kathmandu, før vi setter oss i bilen og kjører til den lille landsbyen Syabru Bensi på grensen til Kina. Underveis til Langtang stopper vi og spiser lunsj. Vi ankommer Syabru Bensi på ettermiddagen og sjekker inn på familiehotellet Namaste. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon før vi møtes til felles middag.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

Dag 3: Syabru Bensi – Sherpa Gaon 2.580 moh.
(5 – 6 timers gåtur)

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi gjør oss klar til å begynne på dagens etappe til den sjarmerende lille landsbyen Sherpa Gaon. På turen starter vi med å gå gjennom landsbyen og krysse elven før vi kommer inn i et bratt skogsområde som vi følger til vi kommer til Sherpa Gaon. I Khangjim spiser vi Lunsj før vi fortsetter oppover dalsiden til vi kommer til Sherpa Gaon hvor vi overnatter på et hyggelig gjestehus.

Langtang in Himalaya, Nepal

Langtang in Himalaya, Nepal

Langtang Lirung 7.234 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang Lirung 7.234 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 4: Sherpa Gaon – Langtang 3.400 moh.
(4 – 5 timers gåtur)

Etter frokost fortsetter vi på turen opp langs Langtangdalen til vi kommer til landsbyen Langtang. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela før vi fortsetter oppover dalen til Langtang. På denne etappen får vi for første gang oppleve de høye snødekte fjellene som omringer dalen. Langtang er den nasjonalparken som ble hardest rammet etter jordskjelvet i april 2015.  Vi ankommer Langtang tidlig på ettermiddagen.

Langtang village in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang village in Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 5: Langtang – Kyanjin Gompha 3.860 meter
(2 timer gåtur)

Etappen er på to og en halv time og er den korteste dagsetappen på turen. Vi beveger oss nå opp til den vakre fjellandsbyen Kyanjin Gompha som er omringet av høye snødekte fjell. Nå er vi kommet opp i høyfjellet i Himalaya, og de neste dagene skal vi nyte tilværelsen i utrolig vakker natur. Vi sjekker inn på gjestehuset vi skal bo på, spiser lunsj og slapper av resten av dagen.

Kyanjin Gompa in Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Kyanjin Gompa in Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Dag 6: Akklimatiseringstopptur til Tsergo Ri 4.984 meter
(8 – 9 timers gåtur)

Før vi skal bestige Naya Kanga må vi tilpasse oss høyden og drar på en akklimatiseringsdagstur til fjelltoppen Tsergo Ri på 4.984 meter. Stien som fører oss til toppen starter innover den vakre ubebodde delen av dalen som er omgitt av høye fjelltopper. Vi tar av fra stien som går inn til den gamle seterplassen Langshisa Karkha, og starter på oppstigningen mot toppen av Tsergo Ri. Jo høyere opp vi kommer mot toppen, desto vakrere blir utsikten over fjellene i Himalaya. På toppen får du nyte utsikten over Himalayas fjellverden og 8.000 meteren Shisha Pagma.

Toppen er en moderat akklimatiseringstopp uten bre eller andre faktorer som krever at man bruker klatreutstyr.

Tsergo Ri 4.970 moh in Langtang, Himalaya, Nepal

Tsergo Ri 4.970 moh in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang Lirung in Himalaya, Nepal

Langtang Lirung in Himalaya, Nepal

Dag 7: Hviledag i Kyanjin Gompa 3.860 meter

Etter en akklimatisering dagstur trenger kroppen en hviledag. Vi besøker det lille buddhistiske klosteret i Kyanjin Gompa. Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

Noen forslag til hva dagen kan brukes til et besøk på et av landsbyens bakerier, slappe av med en god bok, yatzy eller kortspill.

Kyanjin Gompa in Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Kyanjin Gompa in Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Dag 8: Kyanjin Gompa – Naya Khanga Basecamp 4.430 meter
(5 – 6 Timers gåtur)

Stien til Naya Khanga Basecamp starter nedover dalen i ca. 20 minutter mot landsbyen Langtang, før vi krysser over elven Langtang Khola, og starter på stigningen opp mot Basecamp. Underveis på turen har vi god utsikt til 7.000 meteren Langtang Lirung som ligger på andre siden av dalen. I Basecamp bor vi i telt for første gang på turen.

Lunsj og middag er Real turmat fra Norge. Frokost er Havregrøt og brødvarer kjøpt på bakeri i Kyanjin Gompa.

Dag 9: Naya Khanga Basecamp – Highcamp 4.960 meter
(4 – 5 timers gåtur)

Vi fortsetter på turen opp til Highcamp langs en bre som vi må krysse for å komme til Highcamp. Stien opp til Highcamp er relativt bratt med vakker utsikt over fjellene Langtang Lirung 7.246, Ganchenpo 6.397 meter, Yansa Tensi 6.575 meter og mange andre høye topper.

Lunsj og middag er Real turmat fra Norge. Frokost er Havregrøt og brødvarer kjøpt på bakeri i Kyanjin Gompa.

Dag 10: Highcamp – Naya Khanga 5.864 meter – Highcamp 4.960 meter
(10 timers gåtur)

Vi står opp grytidlig med målsetting om å nå toppen av Naya Khanga på morgenen. For å komme til toppen må vi klatre på faste tau med tauklemme(jumar). På toppen har vi en fantastisk utsikt over fjellene Shisha Pagma 8.013 meter, Langtang Lirung 7.246 og et utall andre snødekte fjelltopper. Etter å ha besteget toppen så fortsetter vi tilbake på samme stien som vi gikk opp til vi er tilbake i Highcamp på 4.960 meter. Her blir vi over natten.

Lunsj og middag er Real turmat fra Norge. Frokost er Havregrøt og brødvarer kjøpt på bakeri i Kyanjin Gompa.

Naya Kanga 5.846 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Naya Kanga 5.846 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 11: High Camp – Kyanjin Gompa 3.960

Etter at vi har spist frokost pakker vi sakene og starter på turen tilbake til gjestehuset i den lille landsbyen Kyanjin Gompa. Vi spiser Real turmat til lunsj underveis på turen og middag når vi kommer frem på gjestehuset.

Dag 12: Kyanjin Gompa – Rimche 2.580 moh.
(6 – 7 timers gåtur)

Vi står opp og spiser frokost før vi begynner på fotturen tilbake ned langs dalen igjen. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela, og etter lunsj fortsetter vi nedover dalen  til vi kommer til de lille gjestehuset i Rimche hvor vi overnatter.

Langtang in Nepal

Langtang in Nepal

Guesthouse with a view in Rimche, Langtang Valley, Nepal

Guesthouse with a view in Rimche, Langtang Valley, Nepal

Dag 13: Rimche – Syabru Bensi 1.460
(6 – 7 timer gåtur)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost ute på gårdsplassen med vakker utsikt utover dalen. Etter frokost gjør vi oss klare til den siste dagsetappen ned langs fjellsiden forbi landsbyen Bamboo. Vi spiser lunsj når vi ankommer Syabru Bensi utpå ettermiddagen.

Dag 14: Kjøre til Kathmandu

Etter frokost starter vi på kjøreturen tilbake til hotellet i Kathmandu. 

Dag 15: Kathmandu

Dagen starter med frokost på hotellet, før vi setter kursen mot den tibetanske bydelen Boudha. Boudha er kjent for verdens største Stupa og mange buddhistiske klostre. Vi vandrer gatelangs og ser på det lokale folkelivet i Boudha, besøker noen av bydelens mange klostre og spiser lunsj før turen går videre til det hinduistiske Pashupathinath tempelet. Etter en omvisning på Pashupathinath tempelet kjører vi tilbake til hotellet. 

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag.

Boudhanath, Nepal

Boudhanath, Nepal

Dag 16: Avreise

På avreisedagen blir du hentet og kjørt til flyplassen.

Vi i Nepaltur vil gjøre vårt beste for at du skal ha et minnerikt opphold med oss i Nepal, og håper for de av dere som besøker landet for første gang, at dere vil komme tilbake på besøk en gang i fremtiden.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Kang La pass in Naar - Phu

Kang La pass, Annapurna, Himalaya, Nepal

Turleder: Ingvill Ytreland

I 2013 og 2014 var Ingvill på reise i Asia og tilbrakte ti måneder i Nepal og seks måneder i Himalaya på trekker, besøk hos sherpaene i avsidesliggende landsbyer i Himalaya og på klatre-ekspedisjoner. Hennes første trekk var klassikeren over alle klassikere, Mount Everest Basecamp.

Hun var tilbake i Nepal våren 2014 og 2015 som deltager i ekspedisjoner med målsetting å bestige Mount Everest. På grunn av snøskred i 2014 og jordskjelv i 2015, ble alle ekspedisjonene i begge sesongene avlyst. I november 2013 besteg Ingvill en av de andre klassiske fjelltoppene i Mount Everest regionen i Nepal, Ama Dablam på 6.812 moh. Hun har vært på trekker i Mount Everest, Annapurna, Ganesh Himal, Rolwalling, Langtang, Manaslu, Upper Mustang og Upper Dolpo i Nepal, Ladach i India og Snowmantrek i Bhutan. Foruten Ama Dablan har hun besteget de over 6.000 meter høye toppene Island Peak 6.189 moh. og Lobuche East 6.119 moh. i Mount Everest regionen i Nepal samt Lungser Kangri 6.666 moh. i Ladach i India. Ingvill har vært heldig og fått lov til å lære om utfordringene med å oppholde seg i høyfjellet i Himalaya av erfarne fjellguider.

Bakgrunn

Ingvill er utdannet siviløkonom og har jobbet 20 år som innkjøpssjef og prosjektleder i forskjellige norske foretak og konsulentselskaper. De siste 10 årene før hun reiste, i forskjellige selskaper i Scandinaviska Enskilda Banken i Oslo.

Se utstyrslisten HER

I den generelle utstyrslisten finner du råd om mesteparten av utstyret som trenges. For bestigning av Naya Kanga må du ha varme sko som er tilpasset for å feste på stegjern, varme hansker og klatreutstyr.  Ta kontakt med meg for å få råd på tilleggsutstyret.

Utstyret pakkes i duffelbag som bærerne bruker.

Visum

Visum til Nepal kan kjøpes ved ankomst på flyplassen. Du trenger 2 passfoto og $40 i kontanter for å søke om 30 dagers visum. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder og må inneholde minst en tom side til visumet.

Hvis du ønsker å ha visum før avreise fra Norge, kan det fås ved henvendelse til Nepals ambassade i København eller til Nepals ambassade i London. På deres sider finner du oppdatert informasjon.

Avbestillingsforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha avbestillingsforsikring. Har du tegnet helårs reiseforsikring bør du sjekke om avbestillingsforsikring er inkludert i den før du kjøper avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må gjelde fra bestillingsdag.

Reiseforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha gyldig syke,- ulykke- og reiseforsikring som gjelder for høyder opptil 5.000 meter over havet. Dette må du sjekke i vilkårene på reiseforsikringen din at den har dekning for. De fleste reiseforsikringer i de norske markedet har ikke dekning for områder opptil 5.000 moh. og du må da tegne en tilleggsforsikring.

Pris: 42.950 Norske Kroner

Inkludert i prisen er:

 • Overnatting på hotel i dobbeltrom med frokost i Kathmandu.
 • Full kost og losji i to- og tremannsrom på fotturen.
 • Opphold i Island Peak Basecamp
 • Trekking permit og permit for å klatre Island Peak
 • Fly tur/retur Kathmandu – Lukla
 • Transport mellom flyplassen og hotellet i Kathmandu
 • Velkomst og avskjedsmiddag i Kathmandu
 • Sightseeing i Kathmandu m. lunsj
 • Lokal guide/klatreguide og bærere fra et av topp ekspedisjonsselskapene i Nepal
 • Norsk turleder

* Mot tillegg i prisen tilbyr vi enkeltrom på hotellene i Kathmandu.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise tur/retur Norge – Katmandu
 • Tips til lokal guide og bærere. Ca. $200 US dollar.
 • Klatreutstyr kan leies i Kathmandu
 • Drikkevarer (Inkludert vann på flaske), snacks etc. Ca. 30.000 rupies.
 • Vaksinasjoner
 • Forsikringer
 • Visum

Nepaltur er opptatt av å kunne gi økonomisk støtte til veldrevne lokale prosjekter, som bidrar positivt til enten klima, skole, helse eller arbeid. I 2023 gir vi 1.000 kroner per turdeltager til å støtte høyere utdannelse for jenter i Nepal. Nepaltur har siden oppstarten hatt et sosialt engasjement for innbyggerne i Nepal. Vi har vært delsponsor på gjenoppbyggingen av et skolebygg etter jordskjelvet i 2015, og jobber nå med å samle inn penger til et nytt skolebygg for den underprivilegerte Chepang befolkningen.

Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Langtang Valley, Himalaya, Nepal

Turen gjennomføres i samarbeid med Imagine Nepal som eies av den kjente nepalske fjellklatreren Mingma G. som blant annet er kjent for første vinterbestigning av K2. Underveis på turen vil vi bli kjent med en av Imagine Nepals guider som har expedisjonserfaring fra 8.000 metere. Om du ønsker mer informasjon, ta kontakt med Ingvill Ytreland på epost: Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
Island peak in NepalNa village in Rolwaling, Himalaya, Nepal