Hvordan finne gode flyforbindelser til Nepal?

Det finnes mange gode søkemotorer du kan bruke for å finne flybilletter til Nepal. Noen av de jeg og de som har vært på tur med meg har benyttet er www.reisefeber.no, www.solfaktor.no, www.restplass.no og www.finn.no. D kan også få god hjelp til å booke flyreisen ved å kontakte et reisebyrå.

Det er ingen flyselskaper som flyr direkte fra Norge til Kathmandu. De fleste flyselskaper flyr gjester til og fra de forskjellige destinasjonene de flyr på, gjennom det som kalles for en hub i hjemlandet til flyselskapet. Eks. Turkish Airways har hub’en sin i Istanbul, Qatar i Doha osv.

Noen av dere som leser denne bloggen planlegger en langtur til et annet kontinent for første gang, og synes at det er litt skummelt å reise så langt på egenhånd. Det syntes jeg også det var første gang jeg reiste til Asia alene. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har reist mellom Asia og Norge siden jeg reiste alene for første gang i 2013. Til dags dato har jeg ikke hatt noen ubehagelige opplevelser på flyreisene mine. Jeg tar noen forholdsregler som jeg også anbefaler andre som reiser til Nepal om å gjøre også.

Forholdsreglene er:

  • På de mellomlandingene jeg har hatt så må jeg som regel gjennom en sikkerhetskontroll fra flyet jeg ankommer flyplassen med til flyet jeg skal videre med. Sørg for å ha minimum 3 timer på mellomlandingene slik at du har god tid på flyplassen selv om flyet er noe forsinket, men se også på total tiden på reisen slik at du ikke blir sittende for lenge på mellomlanding flyplassen.
  • Ikke velge flyruter som har mellomlanding i India. Som regel går det fint å fly via India. De gangene det oppstår noe uforutsett som medfører store forsinkelser, kan det medføre at du får problemer på flyplassen fordi du ikke har visum til India.
  • Når du bestiller flybillett så er det alltid en avveining mellom pris og total reisetid på flyruten. Her må du nesten kjenne på hva som er viktigst for deg. Lavest pris eller korteste reisetid.

Flyselskapene som jeg eller gjester jeg har hatt med på fottur i Nepal har god erfaring med er Turkish Airways, Emirates Airline, Oman Air og Qatar Airways. Er du førstegangsreisende og vil ha et råd på hvilke reiserute jeg anbefaler, så er det flyruten til Qatar fra Oslo – Doha – Kathmandu(evt. Oslo – Stockholm – Doha – Kathmandu). Grunnen til det er at flyplassen i Doha er enkel å orientere seg rundt på.

Recent Posts
Island peak in Nepal