Hva ønsker du å oppleve på en reise i Nepal?

Nepal som feriedestinasjon har så mye å by på.

Nepal er mest kjent for at verdens høyeste fjell Mount Everest ligger i landet og mange reiser til Nepal for å oppleve Mount Everest basecamp. Fotturen opp til basecampen er en flott naturopplevelse hvor du får se noen av verdens høyeste fjell. Fotturen i Everest området er den mest populære fotturen i Nepal, noe som innebærer at man får ikke gå i fred og ro alene på tur. Målet som er Mount Everest Basecamp ligger på 5.350 høydemeter. Hvordan vi tåler denne høyden er individuelt. Det er ikke til å legge skjul på at det er tøft for mange som er på tur til Nepal for første gang, å oppholde seg på denne høyden.

Det finnes mange fine turområder i Nepal hvor man får oppleve vakker natur og fjellene i Himalaya, den buddhistiske kulturen og vennligsinnede mennesker, som går i lavere høyder enn fotturen til Mount Everest basecamp. Noen av mine favoritter er Upper Mustang, Tsum Valley, Ganesh Himal og Langtangdalen hvor jeg organiserer fotturer. På disse fotturene er det høyeste punktet vi sover på 4.100 meter.

Utenom de høye fjellene i Himalaya, kan Nepal by på en rik kulturarv. Visste du at i Kathmandu dalen så finnes det 7 kulturskatter som står på UNESCO’s kulturarvliste? I mange av fjellområdene oppe i Himalaya holdes den tradisjonsrike tibetanske kulturen levende i de små landsbyene. Er du glad i å treffe mennesker kan et besøk til et avsidesliggende område som nesten ikke får besøk av turister anbefales. Fotturen jeg har til Ganesh Himal regionen går i et slikt område.

Foruten Brasil er Nepal det landet i verden med størst vannreserver som renner ned fra fjellene i Himalaya i de mange elvene. Det er veldig populært å dra på rafting når man er på besøk i Nepal. De siste årene er det blitt populært å dra på muntain bike ferie.

Laveste punktet i Nepal er på 70 meter og det høyeste er toppen av Mount Everest på 8848 meter. I lavlandet finnes nasjonalparken Chitwan med et rikt dyreliv, hvor du kan oppleve å se krokodille under kano safarien ved soloppgang, komme nært innpå neshorn og er du heldig får du oppleve å se Tiger.

Byen Pokhara som ligger ved den vakre innsjøen Phewa Lake som ligger ca. 6 timer å kjøre fra Kathmandu er det verdt å besøke. Skal du på fottur i fjellområdene Annapurna, Upper Mustang eller Dhauralgiri er det vanlig å overnatte en natt eller to i Pokhara på vei til og fra disse fjellområdene.

Uansett hva du har lyst til å gjøre, så kan jeg love deg at du får et fantastisk opphold i Nepal.

Recent Posts
Island peak in Nepal