På «motorsykkeltrek» i Kathmandudalen

Jeg er tilbake i Kathmandu på en kortvisit. Hensikten min med denne turen er å jobbe videre med prosjektene jeg startet på i sommer. Jeg jobber med å få på plass programmet for flere fotturer i 2016, samt nye modeller for t-skjorte prosjektet mitt som jeg skal lansere rett over nyttår.

Jeg bruker nettverket jeg har her i Nepal til å hjelpe meg å finne interessante plasser i Kathmandudalen som jeg kan utforske. Min amerikanske venninne Martha har tipset meg om et koselign gjestehus som ligger på en organisk farm en halvtimes kjøretur utenfor Kathmandu. Jeg bestemmer meg for å besøke plassen og sjekke ut nærområdene rundt dette den lille landsbyen det gjestehuset Sodergarten ligger i. I tillegg til å drive dette lille gjestehuset har de også en organisk farm hvor de dyrker organiske grønnsaker.

 

Jeg liker tilværelsen i Kathmandu veldig godt, men av og til er det godt å komme vekk fra storbylivets tempo. Jeg ankommer Sodergarten på morgenen og har tenkt å bruke dagen til å se meg om i nærmområdet. Gjestehuset består av to bygninger og et telthus ,og er omgitt av en fantastisk flott hage. Det er helt stille her. Roen bare senker seg over meg og jeg må bruke noen minutter til å sitte stille i hagen og bare nyte. Skuldrene senker seg automatisk og jeg føler jeg er veldig tilstede her og nå.

Hovedbygningen på Sodergarten Guesthouse.

Sodergarten_Guesthouse_Camcha_Nepal

 

Sodergarten Guesthouse omringt av en vakker hage.

Sodergarten Guesthouse, Gamcha

Hagen rundt gjestehuset.

Sodergarten Guesthouse 3, Gamcha in Nepal

Her slapper jeg av med en kaffe før vi utforsker området.

Sodergarten_cup_Coffee

 

Prinsessesengen jeg sover i.

Sodergarten Guesthouse 2, Gamcha in Nepal

 

Etter at jeg har fått i meg en kaffekopp og to drar jeg på “motorsykkeltrek” med Mr. D som driver stedet. Iløpet av en ettermiddag bak på motorsykkelen hans, kommer jeg til en helt annen verden enn den jeg opplever bare en times kjøretur unna i Kathmandu. Jeg får virkelig følelsen av at her ute på landsbygden har tiden stått stille og livet leves på samme måten som de har gjort det i generasjoner. Jeg er tilbake i den tilstanden jeg pleier å være i når jeg er på fottur i fjellene. Vi stopper for å spise lunsj på en telt Resort som ligger på en høyde hvor vi har utsikt til de fleste store fjellmasivene i Nepal. Vi ser Dhauralgiri, Annapurna, Manasulu, Ganesh Himal og Mount Everest fra dette utsiktspunktet. Jeg blir drømmende i blikket og er med et tilbake oppe i fjellene i tankene mine.

Utsikt til fjellene.

View of Himalaya from Gamcha

 

Dyrelivet på en lokal gård.

Dyreliv Nepal

Et indisk ashram under bygging.

Ashram under bygging Camcha, Nepal

Telt resorten vi har lunsj på.

Tent_Resort_Camcha_Nepal

En landsby langs veien.

Landskap_Camcha_Nepal

Vi kjører tilbake til gjestehuset i ettermiddagssolen. Innbyggerne i de små landsbyene vi passerer er fortsatt ute og jobber på markene. En indre ro senker seg over meg.

Tilbake på gjestehuset har jeg selskap av Irma fra Sverige under middagen. Maten er helt utrolig god på dette stedet. Vi får servert mat som er laget på grønnsaker fra gården. Etter middag er det deilig å trekke seg tilbake på rommet og la inntrykkene fra dagen synke inn, mens jeg beveger meg over i drømmeland.

I Kathmandudalen finnes det mange muligheter for å se det unike livet. Man kan trekke mellom åsene inn til de små avsidesliggende landsbyene. Det er mulighet for å legge opp korte trekker på to – tre dager og kombinere det med å se andre deler av Nepal, eller man kan ha lengre trekker som går over 10-14 dager.

Last ned tips til din egen nepaltur

I denne brosjyren får du praktiske tips som du bør tenker gjennom når du planlegger en tur til Nepal. Du får også turtipsene mine fra 6 forskjellige fjellområder som jeg har besøkt i Nepal.

Recommended Posts
Rolwaling, Himalaya, NepalOn the top of Ama Dablam