Reisebrev fra en reise på livets skole i Asia

Jeg har vært i blogg arkivet på fjellsnuppa.blogg.no, som jeg benyttet til å skrive reisebrev fra på Asia reisen i 2013. Bloggen nedenfor er skrevet på flyet fra Oslo til Bangkok da jeg tok et hvileår i Asia. Det er så morsomt å lese hva jeg følte og tenkte da jeg la ut mitt livs viktigste reise. Det er så rart å tenke på alt jeg har opplevd etter det som har ført meg til der jeg er idag. Bloggposten kalte jeg «And now the journey begin……:-)». Motivasjonen  min for å dele opplevelsene mine fra reisen i 2013, var å inspirere lesere til å ta et skritt ut av deres egne liv. Selv om det føles litt skummelt.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Takket være at jeg turte å ta steget og sette meg på flyet til Bangkok i 2013 for et hvileår i Asia, så organiserer jeg idag fotturer til Nepal, og engasjerer meg i å støtte velorganiserte sosiale prosjekter drevet av lokalbefolkningen. Fotturene er laget for at du som har lyst på en annerledes opplevelse, skal få bli med meg på tur til Nepal og få oppleve menneskene, kulturen og naturen som har endret livet mitt til det bedre. Reisene i Asia og spesielt Nepal har så desidert gitt livet mitt noen nye dimensjoner som jeg ikke ville vært foruten.

Naar-Phu i Annapurna, Nepal. En vakker dal i Himalaya.

Nedenfor kan du lese bloggen jeg skrev i januar 2013 usensurert.

And now the journey begin……:-)

Jeg sitter på flyet til Thailand og endelig er jeg i gang med året mitt på Livets skole i Asia. Denne reisen har vært en drøm som har vært med meg i noen år. Nå tar jeg skrittet ut og realiserer den. Når jeg skal gjøre noe så må jeg gjøre det MY WAY. Det har jeg også gjort i planleggingen av denne turen her.

Planer for et hvileår i Asia?

Jeg har tenkt nøye gjennom hva jeg ønsker å få ut av hvileåret i Asia. Jeg ønsker at reisen skal bli en reise på både det indre og ytre plan. Hvis ikke reisen rører ved følelser og sinn har jeg ikke oppnådd det jeg ønsker. Når det er sagt så er jeg ikke så bekymret for at det ikke skal skje, fordi den indre reisen er allerede startet for lenge siden. På det ytre plan så ønsker jeg å møte mennesker i sitt daglige miljø. Jeg ønsker ikke å se flest mulig plasser, men å komme litt i dybden og lære hvordan livet fungerer på de plassene jeg velger å besøke. Om jeg klarer det er jeg litt spent på. Jeg kommer til å jobbe litt frivillig i de landene jeg besøker, gå turer i fjellet (Himalaya) som jeg er så glad i og praktisere yoga. Jeg har også tatt med klatreutstyr og håper jeg skal få klatret litt. Med andre ord skal jeg holde på med mye av de samme aktivitetene som jeg holder på med hjemme.

Planleggingen av turen har vært mer krevende enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har valgt å gjøre tingene på min måte, og det har resultert i at en del av de valgene jeg har gjort ikke er helt main stream. Det planleggingen har lært meg er at med en gang man skal gå litt utenfor de oppgåtte løypene, så kreves det virkelig viljestyrke for å finne ut av det. Man føler at man stanger hodet i den usynlige veggen en del ganger underveis, men jeg har også skjønt at alle som har gjort noe utenom det vanlige har erfart motstand på veien. Etter denne planleggingsprosessen jeg har vært gjennom, skjønner jeg hvor sterkt mange suksessfulle grundere tror på ideen sin.

God støtte fra venner til å dra på hvileår i Asia

Jeg har fått mye positiv oppbakking fra venner, kollegaer og familie på valget mitt. Tusen takk til alle dere som har støttet meg og gitt meg troen på at dette er en fornuftig ide. Jeg trenger ikke nevne navn for dere vet hvem dere er. Det er mange som sier til meg at de synes jeg er tøff som gjør dette. Jeg føler meg ikke tøff i det hele tatt. Jeg bare gjør det jeg har lyst til å gjøre. Jeg har lyst til å oppleve livet på godt og vondt.

De siste dagene har vært hektiske. Det var mye som skulle ordnes før jeg reiste. Jeg har leid ut leiligheten min for et år, så den måtte jeg rydde ut av. Jeg skal ærlig innrømme at ryddejobben undervurderte jeg sterkt. Da jeg for to dager trodde jeg var ferdig med det verste etter å ha vært på søppelfyllinga med 7 fulle søppelsekker og tilsvarende til Fretex, så var det i realiteten da jobben begynte. Venninna mi Anne Sofie har et godt utrykk på denne fasen. Vi tror vi er ferdige og så bare vokser alt når det kommer ut av skapet. Forhåpentligvis lærer jeg litt om å være mindre opptatt av det materielle i løpet av dette året også, slik at jeg kan rydde unna enda mer når jeg kommer hjem.

Ser frem til et hvileår i Asia

Livet mitt for det neste året har jeg i en 85 liters ryggsekk + en dagstursekk. Jeg er imponert over alt jeg har fått med meg. Jeg har med ullundertøy, dunjakke, vindvotter, fjellstøvler og dun sovepose til å overleve all slags vær og vind i Himalaya, treningstøy til yoga samt yogamatte, klatresko og sele og selvfølgelig bikini og myggnetting for det late livet på stranden.

Jeg er glad for at jeg har turt å tenke tanken helt og fullt på at turen er gjennomførbar. Det føles godt å gjøre den MY WAY og ikke ha en tur som er en kopi av noe noen andre har gjort. Jeg regner med at det ligger noen utfordringer foran meg, men de får jeg bare ta når de dukker opp. Uansett gleder jeg meg.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recent Posts
Local villagers in Ganesh HimalFottur til paradiset Naar-Phu i Annapurna regionen