Siste forberedelser i Kathmandu før avreise til Everest

Tore Sunde Rasmussen er indirekte årsaken til at jeg deltar på en Everest ekspedisjon iår. Da jeg hadde et hvileår og var på reise i Asia i 2013 satte Tore meg i kontakt med vennen Mingma Sherpa. De to har besteget mange 8.000 metere sammen blant annet  Mount Everest to ganger.

På den korte tiden jeg har vært pasjonert for de høye fjellene i Himalaya har jeg lært utrolig mye av Tore. Tore er blitt min mentor når jeg er på høye fjell i Himalaya. Hans lange erfaring fra et utall ekspedisjoner er uvurderlig for meg.

Tore Sunde Rasmussen
Tore var i Nepal da vi ankom og forsøkte å bestige 8.000 meteren Annapurna. Uheldigvis måtte Tore avbryte ekspedisjonen sin og reise tilbake til Kathmandu. Jeg traff Tore i Kathmandu da han var på vei hjem til Norge.  Da vi møttes delte Tore uselvisk fra sine erfaringer fra ekspedisjonen og vi hadde noen gode samtaler om hvilke utfordringer jeg kunne møte og hva jeg bør fokusere på. Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å lære av en mann som Tore, som har så mye erfaring fra de høye fjellene i Himalaya.

Nå er vi igang med ekspedisjonen. Vi fløy inn til Lukla i Himalaya 1. april og fortsatte til Namche Bazar på 3.440 moh. 2. April. Vi har hviledag i Namche idag.  På lørdag 4. April fortsetter vi oppover fjellet til Everest Basecamp. Vi bruker de neste fem til seks ukene på å høydeaklimatisere oss til å klatre Mount Everest. Går alt etter planen forsøker vi oss på toppen i midten/slutten av mai. Det er godt å være tilbake i Himalaya og de menneskene som bor her.

Last ned tips til din egen nepaltur

I denne brosjyren får du praktiske tips som du bør tenker gjennom når du planlegger en tur til Nepal. Du får også turtipsene mine fra 6 forskjellige fjellområder som jeg har besøkt i Nepal.

Recommended Posts
Everest BasecampEarthquake Everest Basecamp