Skolen i den fattige landbyen Abigaun i Nepal bygges nå

Endelig er vi igang med å bygge skole til skolebarna i den fattige landsbyen Abigaun i Nepal. Det er en stor glede og vite at snart har skolebarna i landsbyen en bedre skole å få undervisning i. De fleste barna i Nepal er interessert i å gå på skole og få seg den utdannelse. Barna i Abigaun har ventet lenge på å få en ny skole. 

Abigaun in Nepal

Abigaun in Nepal

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Selv om alle har rett på skolegang i Nepal og landet er på vei i riktig retning når det gjelder skolegang, er det fortsatt endel utfordringer i skolevesenet. En landsby som Abigaun er avhengig av økonomisk hjelp utenfra for å få finansiert en gjenoppbygging av skolen etter jordskjelvet i 2015. Siden området skolen ligger i er utenfor de mest besøkte turistområdene, sto hjelpeorganisasjonene ikke i kø for å hjelpe landsbyen.

Live a life in motion in Nepal

Live a life in motion in Nepal

I landsbyen er det alltid mye liv og røre. Barna går på skole om dagen og etter skolen er ferdig er det alltid mye barn og latter i de små gatene i Landsbyen. Voksne, barn, geiter og høner lever sammen i denne lille landsbyen. Grønnsakene er kortreist og organisk dyrket på jordene som omringer Landsbyen.

Abigaun in Nepal

Abigaun in Nepal

Det finnes ikke noen hoteller eller gjestehus i eller rundt landsbyen som vi kan bo på når vi er der. Vi bor privat hos pastoren, konen og barnene deres. Hjemme hos de får vi ta ta del i hverdagslivets alminnelighet med lekser, tv titting og sosialt samvær med gode samtaler.

Breakfast with the locals in Abigaun village, Nepal

Uten de fantastisk dyktige samarbeidspartnerne Build Up Nepal og Tukee Nepal hadde skoleprosjektet ikke vært påbegynt. De er opptatt av å skape arbeid til lokalbefolkningen. Det gjør de også i Abigaun. Jeg føler meg så utrolig privilegert som har fått så mange venner og gode partnere blant lokal befolkningen i Nepal. Nepaleserne er helt fantastiske mennesker.

Selv om finansieringen til skolen nå er på plass, så har vi planer om å engasjere oss i nye sosiale prosjekter. 1.000 kroner per turdeltager gir vi til et sosialt prosjekt i Nepal. Ta en titt på turprogrammet vårt.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts

Leave a Comment

School children in NepalSchool Children in Abigaun Nepal