Skolen i den fattige landsbyen Abigaun i Nepal bygges nå

Endelig er vi igang med å bygge skole til skolebarna i den fattige landsbyen Abigaun i Nepal. Det er en stor glede og vite at snart har skolebarna i landsbyen en bedre skole å få undervisning i. De fleste barna i Nepal er interessert i å gå på skole og få seg den utdannelse. Barna i Abigaun har ventet lenge på å få en ny skole. 

Abigaun in Nepal

Abigaun in Nepal

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Alle barn har rett til skolegang også i landsbyen Abigaun

Selv om alle har rett på skolegang i Nepal og landet er på vei i riktig retning når det gjelder skolegang, er det fortsatt endel utfordringer i skolevesenet. En landsby som Abigaun er avhengig av økonomisk hjelp utenfra for å få finansiert en gjenoppbygging av skolen etter jordskjelvet i 2015. Siden området skolen ligger i er utenfor de mest besøkte turistområdene, sto hjelpeorganisasjonene ikke i kø for å hjelpe landsbyen.

Live a life in motion in Nepal

Live a life in motion in Nepal

Mye barn og latter i gatene i landsbyen

I landsbyen er det alltid mye liv og røre. Barna går på skole om dagen og etter skolen er ferdig er det alltid mye barn og latter i de små gatene i landsbyen. Voksne, barn, geiter og høner lever sammen i denne lille landsbyen. Grønnsakene er kortreist og organisk dyrket på jordene som omringer landsbyen.

Abigaun in Nepal

Abigaun in Nepal

Det finnes ikke noen hoteller eller gjestehus i eller rundt landsbyen som vi kan bo på når vi er der. Vi bor privat hos pastoren, konen og barnene deres. Hjemme hos de får vi ta ta del i hverdagslivets alminnelighet med lekser, tv titting og sosialt samvær med gode samtaler.

Breakfast with the locals in Abigaun village, Nepal

Gode lokale samarbeidspartnere i Nepal

Uten de fantastisk dyktige samarbeidspartnerne Build Up Nepal og Tukee Nepal hadde skoleprosjektet ikke vært påbegynt. De er opptatt av å skape arbeid til lokalbefolkningen. Det gjør de også i Abigaun. Jeg føler meg så utrolig privilegert som har fått så mange venner og gode partnere blant lokal befolkningen i Nepal. Nepaleserne er helt fantastiske mennesker.

Fortsatt sosialt engasjement for lokalbefolkningen

Selv om finansieringen til skolen nå er på plass, så har vi planer om å engasjere oss i nye sosiale prosjekter. 1.000 kroner per turdeltager gir vi til et sosialt prosjekt i Nepal. Ta en titt på turprogrammet vårt.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
School children in NepalSchool Children in Abigaun Nepal