Bretur på Tuftebreen og topptur til Store Austabotntind

Sommer 2021: 9. – 10. august
Pris: 4.050,-
(Inkluderer guidet bre og topptur, samt overnatting på Bretun)
Vanskelighetsgrad: Hard
Dagsetapper: 8 – 10 timer

I august skal vi på et to dagers eventyr i vakker norsk fjellnatur. I samarbeid med Jostedalen Breførerlag drar vi på bretur til vakre Tuftebreen i Jostedalen. Dagen etter står vi opp tidlig om morgenen og kjører opp i Jotunheimen for å dra på topptur til Store Autstabotntind på 2.204 meter. Vi overnatter på Jostedalen Breførarlags kurssenter Bretun i vakre omgivelser i Jostedalen.

Både en bretur på Tuftebreen og topptur på Store Austabotntind er fysisk krevende dagsturer, hvor vi får utfordre oss selv både fysisk og mentalt sammen med Jostedalen Breførarlag sine erfarne fjellguider. Har du lyst å oppleve noen fantastiske øyeblikk i det norske fjellet sammen med oss?

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Vi møtes til kvelds på Bretun på søndag 8. august, møter guiden og gjør oss klar for to spennende dager i fjellet. Både breturen på Tuftebreen og toppturen på Store Autabotntind gir mulighet til å få mestringsfølelsen det gir å utfordre seg selv i naturen. Med en god guide fra Jostedalen Breførarlag får vi muligheten til å oppleve en tur mellom bresprekker, og høyt oppe på en teknisk fjelltopp under trygge forhold.

Turene krever at du har erfaring med å være på tur i høyfjellet og er i god form.

Dag 1: Dagstur på Tuftebreen (ca. 8 timer)

Vi står opp og lager felles frokost før vi gjør oss klare for å dra på Turftebreen. Fra parkeringsplassen er det ca. 45 minutters anmarsj opp til breen i bratt terreng. Vi ankommer breen tar på oss breutstyret og starter på en fantastisk bretur mellom bresprekker i øde natur på Tuftebreen. Vi utforsker breen på nært hold i timesvis, og iløpet av dagen stopper vi for å spise medbragt matpakke. Er vi heldige så får vi breen helt for oss selv, og får oss en uvanlig vakker naturopplevelse som kan nytes helt og fullt i fred og ro.

Tilbake på Bretun deler vi øyeblikkene fra en dag på breen med hverandre, lager felles middag og koser oss i godt selskap med hverandre.

Tufte Glacier in Jostedalen, Norway

Tufte Glacier in Jostedalen, Norway

Dag 2: Dagstur til Store Austbotntind (ca. 10 timer)

Vi står opp halvfem og er klare for å kjøre til Jotunheimen klokken fem. Vi spiser medbragt matpakke i bilen opp til Jotunheimen.

Store Austabotntind (2.204 moh) er en av de mest markerte toppene i Vest-Jotunheimen, og en av de flotteste klyveturene en kan tenke seg.

Vi starter fra parkeringsplassen ved bilveien på Berddalsbandet (like ved bomstasjonen) og går først opp på den luftige Vesttoppen uten å trenge tau og sikringsutstyr. Derfra ser det vanskelig ut å komme videre mot hovedtoppen men når vi begynner å bevege oss ned mot ryggen, dukker veien fram mens vi går. Vi følger den eksponerte ryggen, hele tiden med en praktfull utsikt til de andre toppene i Hurrungane. Langs ryggen opp mot toppen er det noen partier med lett klatring og en går heile veien sikret i tau fordi det er eksponert.

Turen innebærer ikke krevende klatring, men den er luftig og eksponert (ikke minst toppvarden!).

Klær:
Solid regntøy og vindtøy, lue, vanter, langt undertøy, gamasjer, inneklær og toalettsaker.

Sko:
Solide og stegjernfaste fjellsko, innesko.

Diverse:
Ryggsekk, sovepose, termos, førstehjelpssaker, kart (Jostedalsbreen i 1:50 000 og Jotunheimen Vest 1:50 000), solbriller og solkrem. Kartet kan kjøpes i den lokale bokhandelen eller i butikk i Jostedalen.

Breutstyr og klatreutstyr
Isøks, stegjern, klatresele samt innbindingsslynge og hjelm.

Grunnet lavt smeltepunkt anbefales ikke rene Dyneema slynger (Polyethylen-PE), men en blanding av Dyneema og Polyamid (PE og PA) eller ev. slynger av bare Polyamid (PA). De er noe tyngre, men har et høyere smeltepunkt.

Lån av bre og klatreutstyr er inkludert i prisen.

Pris: 4.050,- kroner. Betales til Jostedalen Breførarlag

Inkludert i prisen er:

  • Guidet tur på Tuftebreen og Store Austabotntind
  • Lån av bre- og klatreutstyr
  • Overnatting på Bretun (Jostedalen Breførarlags kurslokale).

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til Jostedalen
  • Mat og drikke under oppholdet. Vi pleier å kjøpe inn mat på fellesen og dele på utgiftene.

Store Austbotntind (Bilde: Jostedalen Breførarlag

Bilde: Jostedalen Breførarlag

Er du interessert i å bli med på brekurs kan du ta kontakt på epost: Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
Tuftebreen in Jostedalen