Fjelltur i Manaslu, Nepal – Fantastiske turmuligheter i Himalaya

Manaslu Conservation Area ble etablert for å oppnå bærekraftig styring av området rundt fjelltoppen Manaslu på 8.163 moh. i den nordlige av Himalaya i Nepal. Bortsett fra å klatre Manaslu, er det populært å å gå på fotturer i denne fjellregionen. Etter at det ble bygget vei på den populære ruten i Annapurna Circuit, har Manaslu Circuit blitt et populært alternativ. Fotturen i Tsum Valley som jeg organiserer er også en fantastisk natur og kultur opplevelse.

I motsetning til mange andre regioner finnes det mange svært truede dyr, inkludert snøleoparder og røde pandaer i denne dalen. Andre pattedyr inkluderer gaupe, asiatisk svartbjørn, grå ulv, asiatisk villhund og blå får.  Over 110 fuglearter, 33 pattedyr, 11 sommerfugler og 3 krypdyr er blitt registrert i området. Munkene i området forbyr av religiøse årsaker dreping av dyr. Dette har medført at truede dyrearter som snøleopard, grå ulv og blå får har fått gode levevilkår i området.

Manaslu, Nepal, Spring 2017

Manaslu, Nepal, Spring 2017

De to etniske gruppene Nubri og Tsum utgjør hoved majoriteten av innbyggerne som er bosatt i denne regionen. Mens Nubrifolket har vært eksponert for vestlig influens siden Nepal åpnet opp for turismen i 1950, har Tsumfolket beholdt mye av sin tradisjonelle kultur, kunst og tradisjon. Regionen er full av avsidesliggende klostre og andre buddhistiske religiøse landemerker.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fjelltopper i Manaslu

Manaslu 8.163 mot

Manaslu er det åttende høyeste fjellet i verden på 8.163 meter over havet. Den ligger i Mansiri Himal, en del av den nepalesiske himalaya, i den vestlige delen av Nepal. Navnet, som betyr «åndens berg», kommer fra sanskritordmanasaen, som betyr «intellekt» eller «sjel». Manaslu ble første gang besteget 9. mai 1956 av Toshio Imanishi og Gyalzen Norbu, medlemmer av en japansk ekspedisjon. Det sies at «som britene anser Everest sitt fjell, har Manaslu alltid vært et japansk fjell».

Manaslu, Nepal, Spring 2017

Manaslu, Nepal, Spring 2017

Fotturer i Manaslu

Fotturene i dette området starter i byen Arughat Bazaar eller i Soti Khola. Manasluregionen tilbyr en rekke trekking alternativer. Den populære Manaslu Circuit på 177 kilometer, går gjennom det naturskjønne Manaslumassivet over passet Larkya La på 5.106 moh. og ender i fjellområdet Annapurna. Den ble åpnet for turister så sent som i 1991.  En fottur opp den vakre og avsidesliggende dalen Tsum Valley er en av mine favoritter i Himalaya. Den kan enten gjennomføres som en separat fottur eller som en akklimatiseringstur på fotturen Manaslu Circuit.

følger en gammel salthandelsrute langs Burhi Gandak-elven. På vei er 10 toppene over 6.500 meter (21.300 ft) synlige, inkludert noen over 7.000 meter (23.000 fot). Det høyeste punktet som nås langs trekruten, er Larkya La i en høyde på 5.106 meter.

Last ned tips til din egen nepaltur

I denne brosjyren får du praktiske tips som du bør tenker gjennom når du planlegger en tur til Nepal. Du får også turtipsene mine fra 6 forskjellige fjellområder som jeg har besøkt i Nepal.

Manaslu Circuit

Fotturen følger en gammel handelsrute langs Burhi Gandakelven. På veien opp dalen får du se 10 topper som er over 6.500 moh., inkludert noen som er over 7.000 moh. Det høyeste punktet på turen er Larkya La passet på 5.106 moh. Fotturen starter vanligvis i Arughat Bazaar og slutter to til tre uker senere i Besisahar  hvor fotturen Annapurna Circuit pleier å starte. Inntil nylig måtte fotturen gjennomføres om en campingfottur. De senere årene er det bygget tehus noe som betyr at den kan gjennomføres som en tehus fottur.

A Village in Manaslu, Nepal

A Village in Manaslu, Nepal

Når du har kommet over Larkya La passet og befinner deg i Annapurna, kan fotturen utvides med en fottur til en av verdens høyeste liggende innsjøer Tilicho på 4.919 moh. eller fortsette på Annapurna Circuit over Thorong La passet på 5.416 moh. til flyplassen i Jomsom.

Tsum Valley

På fotturen til Tsum Valley går du de første dagene på ruten til fotturen Manaslu Circuit før du tar av på stien som fører opp til Tsum Valley. Dalen ligger innimellom fjellkjendene Ganesh Himal og Tibetan mountanrange med 6.000 og 7.000 metere. Naturen skifter på vei opp dalen fra å være en smal dal i de nedre områdene, til en bred dal med fine jordbruksområder. Dalen er full av små klostre og buddhistiske meditasjonshuler. Her er det muligheter for å bo i et kloster. I enden av dalen ligger grensen til Tibet. Turen kan gjennomføres som tehus fottur, men jeg vil informere om at hygienen på noen av tehusene ikke er på topp. Jeg går selv med telt på mine turer.

En avstikker fra turen opp Tsum Valley er fotturen til Ganesh Himal Basecamp med et besøk på Lungdang nonnekloster.

Tsum Valley in Manasla, Himalaya, Nepal

Tsum Valley in Manasla, Himalaya, Nepal

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts