Himalaya kaller på meg igjen! Everest ekspedisjon 2015

Nå har jeg vært i Kathmandu i tre dager og vi holder på med de siste forberedelsene til Mount Everest Ekspedisjonen som starter på onsdag 1.april. Forhåpentligvis står jeg på toppen av verdens tak en gang i midten av mai.

On the top of Ama Dablam

Ama Dablam Everest Himalaya nepal

 

Bildet ovenfor er fra november 2013 da jeg klatret en av klassikerne i Mount Everest regionen, et fjell som heter Ama Dablam. Det går for å være et av verdens vakreste fjell. Alle som har vært på fottur til Mount Everest Basecamp kjenner til fjellet. Det er også kjent for å være et teknisk vanskelig fjell å klatre. Jeg fikk en forespørsel av den nepalske fjellguiden Mingma Sherpa om jeg ville delta i Ama Dablam ekspedisjonen hans høsten 2013. Fjellet sto på drømmelisten min, men jeg følte ikke jeg var godt nok forberedt til og klatre et så krevende fjell på den tiden. Planen min var å klatre det innen en femårs periode.

Siden jeg visste at Mingma er en av de beste fjellguidene i Nepal sa jeg ja til å bli med på ekspedisjonen. Det var en fantastisk tur. Vi hadde en fantastisk måned i fjellene med skyfri himmel. Vi fikk klatret både Ama Dablam på 6.819 moh. og Island Peak på 6.189 moh.

Erfaringene fra denne turen har vært viktige for meg i forberedelsene mine til Mount Everest ekspedisjonen. Det oppsto situasjoner hvor jeg ble skikkelig redd. Jeg brukte 14 timer på å bestige fjellet og fikk testet hvordan jeg fungerer på lange turer i høyden. Forventningene mine til Mingma Sherpa ble innfridd. Selv om jeg opplevde å bli skikkelig redd så følte jeg meg aldri utrygg. Denne turen ga meg en enorm mestringsfølelse.

En klatrekspedisjon som Ama Dablam krever erfaring. Jeg hadde mange lettere fotturer i Himalaya bak meg. Drømmer du om å reise på klatre ekspedisjon i Himalaya, kan jeg anbefale deg å gjøre det sammen med Mingma Sherpa.

Det finnes mange fine fotturer i Himalaya hvor du kan få testet mestringsfølelsen på lavere høyder.

 

Recommended Posts
Pomori Everest region NepalGaia Cafe Thamel