Hva med et pusterom fra hverdagen i Himalaya?

En reise i fjellene i Himalaya er et skikkelig pusterom fra hverdagen. Her kan tankene få fly fritt. Komme og gå som de selv vil. Gamle tanker flyr avgårde og blir borte for godt, mens nye tanker får lov til å slippe til.

Livet i Himalaya representerer en helt annen verden enn den vi lever i. Her går livet sin gang på samme måte som det har gjort i hundrevis av år. Transport av varer foregår for det meste med muldyr, Yak (høfjellsku) og til fots. Innbyggerne i de små landsbyene lever et isolert men sosialt liv hvor man holder sammen og hjelper hverandre. Naturen er storslått mellom de høye fjellene. På vandring gjennom de små landsbyene hører du munkenes bønn fra klostrene, og du får et innblikk i landsby livets dagligdagse gjøremål. Du vil oppleve at menneskene her har god tid. De har ingenting de skal rekke.

Å få oppleve naturen, kulturen og menneskene som bor oppe i verdens høyeste fjell gjør noe med oss. Vi blir tatt med på en reise utenfor de referanserammene som vi normalt handler innenfor i vårt normale liv her hjemme.  Vi har muligheten til å tenke fritt og tenke stort uten å bli forstyrret av daglige gjøremål.

I september 2018 kan du bli med Nepaltur på yoga og meditasjonsfottur i Upper Mustang i den nepalske delen av Himalaya. Yoga og meditasjon har har lange tradisjoner i fjellene i Himalaya noe vi får oppleve underveis på fotturen. Upper Mustang var inntil 1992 helt lukket for Turister. Dette medfører at tradisjonelt levesett er godt bevart i alt sitt mangfold. Vi møter en kultur som nærmest har forblitt uforandret siden middelalderen. Her finnes tusenår gamle klostre vakkert dekorert med tantriske veggmalerier. Landsbyene ligger som grønne oaser mellom de golde fjellene. Underveis overnatter vi i sjarmerende lokale gjestehus, der gjør vi Yoga mens solen står opp over Annapurnas snødekte fjell.

Vi har med oss yogalærer Pernille Bønkan som er medeier i og til daglig jobber på Puro Yoga i Oslo. Pernille har lang erfaring med å undervise både nybegynnere og erfarne yoga og meditasjonsutøvere. Pernille har gode minner fra en fottur hun var på i Himalaya for mange år siden, og hun gleder seg til å ha med en gruppe på tur i de vakre fjellene.

I begynnelsen på oktober kan du bli med på fottur i vakre omgivelser i Ganesh Himal. Dette området har en helt spesiell plass i livet mitt. Det er et av de områdene som fikk de største skadene etter jordskjelvet som rammet Nepal i april 2015. Jeg besøkte området rett etter jordskjelvet og fikk se med egne øye hvor ødelagte de små landsbyene var. Jeg har vært tilbake i området mange ganger siden det med tur grupper som likte seg veldig godt i området. Jeg holder også på å samle inn penger til gjenoppbyggingen av en skole i en av de små landsbyene, og donerer 1.000 kroner per deltager til formålet.

I slutten av oktober skal jeg ha med meg en gruppe på fjelltur til Langtangdalen i Himalaya. Dette er en fottur hvor vi går opp gjennom de små landsbyene i Langtangdalen og bor på lokale tehus inntil vi kommer til den siste bosettingen i Kyanjin Gompa. Vi fortsetter videre innover dalen i uberørt natur til vi kommer til setereplassen Langshisa Karkha, her setter vi opp telt for natten og våkner opp til at solen står opp over fjellene i Himalaya.

Uforglemmelige øyeblikk som oppstår i Himalaya, kan bli gode minner du har med deg resten av livet. Har du lyst til å bli med på tur til Himalaya denne høsten kan du ta kontakt med meg på telefon 40805483 eller e-mail ingvill@nepaltur.no.

Last ned tips til din egen nepaltur

I denne brosjyren får du praktiske tips som du bør tenker gjennom når du planlegger en tur til Nepal. Du får også turtipsene mine fra 6 forskjellige fjellområder som jeg har besøkt i Nepal.

Recommended Posts
Mandalay in Myanmar 2013