Møt personene bak A Better World NGO

A Better World NGO drives av grunnleggeren Ingvill Ytreland i samarbeid med styret, som består av damer med mange års erfaring fra norsk næringsliv. Drivkraften bak engasjementet er et ønske om å bruke kompetansen vår til å gjøre noe bra for verden. A Better World NGO er en ideell organisasjon som gir finansiell støtte til sosiale prosjekter som drives av lokalbefolkningen i Nepal. Næringslivet i Norge og Nepal er veldig forskjellig. Det vi har felles er målsettingen om å gjøre verden til et bedre sted å være for noen i Nepal, ved å gi økonomisk støtte til velorganiserte sosiale prosjekter.

Grunnlegger: Ingvill Ytreland

I 2013 tok Ingvill en pause fra næringslivet i Oslo og bestemte seg for å slutte i jobben som innkjøpssjef i en bank, slik at hun kunne reise i ett år i Asia. Denne reisen forandret livet hennes dramatisk.

Hun startet reisen med å lære bort engelsk på en klosterskole for fattige barn i Myanmar. Senere det året riste hun til Nepal, og ble der i 5 måneder. Ingvill besøkte Nepal for å kunne leve ut sin pasjonen hun har for å tilbringe tid i fjellene. Hun jobbet også som frivillig på barneavdelingen for brannskadde barn  på et sykehus i Kathmandu. Ingvill har returnert til Nepal mange ganger siden da og var på en Everest-ekspedisjon i 2015 og i Everest Base Camp da jordskjelvet rammet Nepal 25. april. I fremtiden vil Ingvill dedikere sin tid til prosjekter som skaper arbeidsplasser i Nepal, og gi veldrevne sosiale prosjekter i landet finansiell støtte. Hun organiserer fotturer i Nepal som gir gode opplevelser for turdeltagerne, arbeid til lokalbefolkningen og finansiell støtte til sosiale prosjekter.

Hun er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Styremedlem: Åse Drange Olsen

Etter studiene tok Åse en pause fra hverdagen i Norge, og reiste rundt i verden. Dette ble starten på en fasinasjon for og nysgjerrighet om andre kulturer og land, og deres definisjon av hva et hverdagsliv er. Gjennom reiser de siste 15 årene har hun fått ta del i dagliglivet rundt om i verden, og fått oppleve de forskjellene som eksisterer i drømmer og mål, uavhengig kulturelle og geografiske forskjeller til de hun møtte.

Da hun møtte Ingvill gjennom felles venner, kom Åse til å kjenne Ingvills lidenskap for Nepal og folket i Nepal, og hennes mål om å gjøre en forskjell i det nepalesiske folks hverdag. Hun tok på seg vervet som styremedlem i A Better World NGO, da Ingvill grunnla organisasjonen.

Åse er utdannet revisor fra Høgskolen i Telemark. Hun har mer enn 15 års erfaring fra revisjon av små og mellomstore bedrifter, samt organisasjoner og andre ikke-finansielle bedrifter.

Styremedlem: Kamilla Dalbakk

Kamilla fikk kjennskap til arbeidet til A Better World NGO, da hun i 2017 var med på besøk i området der landsbyen som A Better World NGO bygger skole i ligger. Kamilla er oppvokst på Tynset, og på fritiden liker hun å være i naturen samt tilbringe tid med venner og familie.

Studiene i internasjonal markedsføring bragte Kamilla til Spania. Etter endte studier startet hun sin karriere som markedskonsulent på Yara’s spaniakontor i Madrid. I dag jobber hun med kommunikasjon og merkevare på hovedkontoret til Yara.

_

Recommended Posts
School children in Nepal