Tur til Ganesh Himal, Nepal – Et autentisk møte med lokalbefolkningen

I Ganesh Himal regionen får du oppleve hvordan livet i Nepal er ute på landsbygden. Området ligger mellom Langtang regionen og Manasulu regionen, og den høyeste toppen i Ganesh Himal fjellkjeden er Ganesh 1 på 7.422 moh. Fjellkjeden har fått navnet sitt fra Hinduguden Ganesha som kjennetegnes ved at han har elefanthode. Det sies at guden Ganesha lever i Ganesh Himal, og Ganesh 1 er et hellig fjell som du ikke får tillatelse fra nepalesiske myndigheter til å bestige. I fjellkjeden er det tre topper over 7.000 meter og 14 topper over 6.000 meter.

Sunrise Langtang mountains

Sunrise Langtang mountains, Himalaya, Nepal

Landskapet i området består av noen fantastiske Rhododendronskoger som blomstrer i mars, april og mai. Området blir også kalt for Ruby valley fordi det historisk har vært rikt på rubiner og andre edelstener. Fra toppen av fjell passene i området har du en fantastisk utsikt til flere av de kjente fjellområdene i Himalaya. Lokalbefolkningen i området driver med jordbruk. På fotturer i området treffer du på eksentriske gjetere og vanlige landsbybeboere.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fjelltopper i Ganesh Himal regionen

Ganesh Himal fjellkjeden har fått navnet fra hindu guden Ganesha som har elefanthode, og utformingen av fjellkjeden ligner på et elefanthode. Fjellkjeden ligger i den nordre delen av sentral Nepal og på grensen til Tibet.

Ganesh 1 7.422 moh

Ganesh 1 er den høyeste toppen i fjellkjeden med sin snødekte fjelltopp. Fjelltoppen er et vakkert syn som følger deg i den øvre delen av Ganesh Himal regionen. På andre siden av fjellkjeden ligger Tsum Valley i Mansulu og fjellkjeden er like vakker og majestetisk når du går opp Tsum Valley.

Ganeh Himal Nepal.

Ganesh Himal Mountainrange, Himalaya, Nepal

Paldor peak 5.896 moh

Vandreturen opp til Paldor Basecamp er en stor opplevelse om våren når Rhododendrontrærne blomstrer på våren. Det er blomstrende Rhododendron så langt du kan se. På veien opp passerer du en nedlagt diamantgruve. Paldor peak er en går under kategorien trekking topp og er en populær topp å bestige hvis du ønsker å bestige en topp utenfor de mest besøkte turistområdene. Du bør ha erfaring med hvordan du reagerer på å oppholde deg i høyden når du skal klatre Paldor peak.

Paldor Peak Himalaya

Paldor Peak, Ganesh Himal, Himalaya, Nepal.

Utvalgte fotturer i Ganesh Himal regionen

Ganesh Himal er et av de mindre kjente turområdene i Nepal, noe som gir gode muligheter til å oppleve lokalbefolkningen på nært hold. I dette området er det unike muligheter til å dra på campingtur i øde og urørt natur.

Ganesh Himal fottur over Singla pass 4.050 moh.

Fotturen går i et område hvor du får oppleve en vakker natur og utsikt over de høye fjellene i Himalaya. Området byr også på en unik mulighet til å oppleve hvordan menneskene lever på landsbygden i Nepal. På toppen av Singla Pass kan du på en finværsdag se fjellkjedene Annapurna, Manasulu, Ganesh Himal og Langtang med en rekke 7.000 og 8.000 meter topper. Dette er et område som har lite besøk av turister, så det anbefales å belage seg på å ligge i telt under turen. Er du vant til å reise i avsidesliggende områder hvor standarden er enkel, kan homestay i lokale hjem være et alternativ. Jeg har gått denne fotturen mange ganger og anbefaler den på det sterkeste.

Camping trek Nepal.

Camping trek in Ganesh Himal region, Nepal

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Ruby valley fottur

Området på fotturen «The Great Himalayan Trail» som går gjennom Ganesh Himal blir også kalt for «The Ruby Valley Trek». Navnet har den fått fordi det finnes rubiner og andre edelstener i området. Denne fotturen går også i et avsidesliggende område over Pansan Banjyang som ligger på 3.850 meter. Hele fotturen går fra Langtang regionen gjennom Ganesh Himal til Manasulu regionen. På denne turen er det endel muligheter for forskjellige turalternativer. Et alternativ er å gå opp «Ruby Valley» over Pansan Banjyang og stoppe i Somdang. Fra Somdang kan du ta en dagstur til Paldor Peak basecamp før du kjører tilbake til Kathmandu. Fotturen til Paldor peak på våren er en fantastisk opplevelse gjennom åssider med blomstrende rhododendrontrær.

Mine råd og tips

Se hva jeg anbefaler deg å tenke gjennom når du planlegger en fottur i Nepal HER.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

 

Recommended Posts