Fjelltur til Everest Basecamp i Nepal

FJELLTUR HØST 2024: 3. – 19. nov. (17 dager)
Pris: 34.950,- Med norsk turleder, inkluderer ikke flyreise Tur/retur, Norge – Nepal.
Vanskelighetsgrad: Hard
Dagsetapper: 4 – 8 timer

Everest Basecamp in Himalaya, Nepal

Everest Basecamp in Himalaya, Nepal

Fotturen til Everest Basecamp er en av de mest populære fotturene i Himalaya, Nepal. Det er en utfordrende fottur i fantastisk vakker natur. Mellom de høye fjellene går vi sakte opp mot Gorakshep (5.110 moh.) og Everest Basecamp  (5.364 moh.). Vi besøker utsiktspunktet Kala Pathar (5.550 moh.) hvor vi har en av de vakreste utsiktene til Mount Everest (8.848 moh.)

Jeg har snakket med mange erfarne fjellguider fra forskjellige steder i verden, som betegner den fjellverdenen du får oppleve som verdens vakreste. Everest regionen er utrolig vakkert, men det er også et av de områdene som du møter på flest turister. Dette er en av de hardeste fotturene i Himalaya, på grunn av høyden vi oppholder oss i. Er du i god form og er vant til å gå ifra hytte til hytte i de norske fjellene er dette en tur som passer for deg.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fra reisene mine i Nepal har jeg samlet endel erfaring som jeg ønsker å dele med deg. Les om mine beste reisetips for å planlegge en tur til Nepal HER.

Flotte opplevelser i Himalayas fjellverden

Å reise på besøk til Everest regionen i Himalaya er en fantastisk flott naturopplevelse. På turen kan du se noen av verdens høyeste fjell som 8.000 metrene Mount Everest, Lhotse, Makalu og Cho Oyu. Ama Dablam som vi får beundre fra mange forskjellige vinkler går for å være verdens vakreste fjell. Her treffer du på mennesker fra hele verden som er glad i fjell livet.

Vi flyr til den lille flyplassen Lukla hvor gåturen opptil Everest Basecamp starter. Underveis går vi i vakker natur og passerer gjennom små fjell landsbyer hvor livet går sin gang slik det har gjort i mange hundre år. Vi møter et yrende folkeliv med landsbybeboere, turister, yak og esel karavaner og munker som bor i de avsidesliggende klostrene oppe i Himalaya.

På fotturen opp til Everest Basecamp får vi oppleve den vakre fjellverdenen i Himalaya. Når vi har besøkt Everest Basecamp starter vi på turen tilbake til flyplassen Lukla full av vakre opplevelser fra Himalaya.

Synes du turen høres fristende ut?

Dag til dag turbeskrivelse fottur til Everest Basecamp

Turopplegget tilrettelegges for deg som har en drøm om oppleve de vakre fjellene i Khumbudalen og Everest Basecamp. Fotturen blir samkjørt med fotturen som starter på samme dato til Everest Basecamp med Island Peak. Gruppen som skal bestige Island Peak og gruppen til Everest Basecamp går samlet opp til Everst Basecamp og ned til Dingbusche. Dag 12 splittes gruppen og Everest Basecamp gruppen går tilbake til Lukla og Kathmandu med en engelsk talende lokal guide.

Dag 1 Ankomst Kathmandu

Vi plukker deg opp på flyplassen i Kathmandu og kjører deg til hotellet som ligger i turist strøket Thamel. Her får du dagen til fri disposisjon. På kvelden møtes vi til felles velkomstmiddag på en av Kathmandu’s gode restauranter.

Dag 2: Fly til Lukla 2.840 meter og overnatte Phakding 2.620 meter
(2-3 timers gåtur)

Vi står opp tidlig om morgenen og flyr til Lukla i Everest regionen. I Lukla spiser vi lunsj før vi starter turen opp Khumbudalen til Everest Basecamp. Vi går til den livlige landsbyen Phakding hvor vi tar inn på gjestehus for natten.

Everest region, Himalaya, Nepal

Everest region, Himalaya, Nepal

Dag 3: Phakding – Namche Bazaar 3.440 meter
(5-6 timers gåtur)

Etter frokost på gjestehuset forsetter vi på turen som tar oss opp til Namche Bazaar. Underveis møter vi et yrende folkeliv med både turister og lokalbefolkningen. Vi begynner å få en aning av hva som møter oss lenger oppe i dalen der vi går mellom de høye fjellene. Er vi heldige og har klart vær får vi se Mount Everest for første gang. Vi starter å få et inntrykk av hvordan livet leves i de små landsbyene vi passerer på veien opp mot Namche Bazar. Underveis på turen spiser vi lunsj på et av de små vertshusene.

Namche Bazaar, Eveest, Himalaya, Nepal

Namche Bazaar, Everest, Himalaya, Nepal

Dag 4: Hviledag i Namche Bazar

Vi drar på legendariske Everest View Hotel og drikker formiddagskaffe mens vi nyter utsikten til fjellene Ama Dablam, Mount Everest og Lhotse. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon i Namche Bazar.

Everest View Hotel

Everest View Hotel

Dag 5: Namche Bazar – Debuche 3.860 meter
(5-6 timers gåtur)

Turen fra Namche Bazar til Debuche går opp gjennom dalen til det kjente klosteret i Tengbuche, og videre til Debuche hvor vi overnatter. Langs veien på denne dagens etappe passerer vi små tehus. Vi går gjennom skog med blant annet Rhododendron trær og over de velkjente hengebroene, med flott utsikt til de høye fjelltoppene som omringer dalen.  Lunsjen blir servert på et av de små vertshusene vi passerer.

Dag 6: Debuche – Pangbuche 3.930 meter
(3-4 timers gåtur)

Fra Debuche går turen videre til landsbyen Pangbuche. I landsbyen har du en fantastisk utsikt fjellet Ama Dablam, Mount Everest og Lhotse. Dagens etappe er relativt kort og vi spiser lunsj når vi kommer frem til gjestehuset vi skal bo på. Etter lunsj blir det mulighet til å besøke ladsbyens kloster.

Dag 7: Besøke Ama Dablam Basecamp 4.600 meter
(8-9 timers gåtur)

Vi er på tur til Everest Basecamp midt i klatresesongen på Ama Dablam, som det påståes er et av verdens vakreste fjell. Som del av akklimatiseringen for den videre turen opp til Everest Basecamp, går vi på dagstur til Ama Dablam Basecamp. Lunsjen spiser vi i basecampen.

Ama Dablam Basecamp, Everest, Himalaya, Nepal

Ama Dablam Basecamp, Everest, Himalaya, Nepal

Dag 8: Pangbuche – Dingbuche 4.410 meter
(3-4 timers gåtur)

Gåturen fra Pangbuche til Dingbuche går i et lett kupert terreng. Fjellene blir villere og høyere jo lenger opp i dalen vi kommer. Vi har fin utsikt til Ama Dablam, Mount Everest og Lothse. Når vi nærmer oss Dingbuche ser vi innover den vakre sidedalen hvor Island Peak ligger. Vi kommer frem til landsbyen Dingbuche til Lunsj og har resten av dagen fri til å utforske livet i landsbyen.

Dingbuche, Everest, Himalaya, Nepal

Dingbuche, Everest, Himalaya, Nepal

Dag 9: Dingbuche – Lobuche 4.910 meter
(5-6 timers gåtur)

Fra Dingbuche går ferden videre til Lobuche som ligger vakkert til mellom høye fjell. Dagens etappe går i et terreng hvor vi har utsikt til Himalayas vakre fjellverden hele dagen. På veien til Lobuche passerer vi Chukpilhara hvor vi kan se minnesmerkene til Sherpaene som har omkommet i en Everest Ekspedisjon. Vi spiser lunsj underveis og ankommer Lobuche utpå ettermiddagen.

Everest region, Himalaya, Nepal

Everest region, Himalaya, Nepal

Dag 10: Lobuche – Gorakshep 5.110 meter med Everest Basecamp
(3 – 4 timers gåtur, Gorakshep)
(4 – 5 timers gåtur, Everest Basecamp)

På dagens etappe kommer vi frem til Gorakshep som er siste overnattingssted på turen inn til Everest Basecamp. Vi ankommer Gorakshep til lunsj. Etter lunsj går vi på ettermiddagstur inn til Everest Basecamp og får et innblikk i hvordan det er å være på ekspedisjon til verdens høyeste fjell.

Gorakshep, Everest, Himalaya, Nepal

Gorakshep, Everest, Himalaya, Nepal

Everest Basecamp november 2018

Everest Basecamp november 2018

Dag 11: Gorakshep – Kala Patar 5.644 meter – Dingbuche 4.410 meter

3 – 4 timers gåtur (Kala Patthar)
4 – 5 timers gåtur (Gorakshep – Dingbuche)

Før vi starter på turen tilbake til Dingbuche går vi opp på utsiktspunktet Kala Patar 5.644 meter hvor vi har en av Himalayas beste utsikter over Mount Everest.

Kala Patthar, Everest Basecamp, Himalaya, Nepal

Kala Patthar, Everest Basecamp, Himalaya, Nepal

Vi går tilbake gjestehuset og pakker sammen sakene våre, før vi begynner på turen tilbake til Dingbuche hvor vi overnatter.

Dag 12 Dingbusche – Tengboche 3.820 meter
(4 – 5 timers gåtur)

Gruppen splitter lag og gruppen som skal bestige Island Peak starter på turen opp til Chhukung. De som har vært på Everest Basecamp og skal tilbake til Lukla følges av en engelsktalende lokal guide.

Fra Dingbusche går vi nedover dalen til vi ankommer Tengboche hvor vi kommer frem på ettermiddagen. Underveis spiser vi lunsj.

Everest region, Himalaya, Nepal

Everest region, Himalaya, Nepal

Dag 13: Tengboche – Namche Bazar 3.440 meter
(5 – 6 timers gåtur)

På turen fra Tengboche  til Namche Bazar nyter vi tilværelsen med vakker natur. Vi ankommer Namche Bazar utpå ettermiddagen.

Dag 14: Namce Bazar – Lukla 2.840 meter.
(5-6 timers gåtur)

Vi tar oss god tid på den siste dagsetappen til Lukla, og nyter de siste timene på tur mellom høye fjell i Himalaya.

Dag 15: Lukla – Kathmandu

Vi står opp tidlig om morgenen og flyr tilbake til Kathmandu. På flyplassen blir vi møtt av en ansatt fra vår lokale partner, som sørger for at vi får med oss all bagasjen og kjører oss tilbake til hotellet.

Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

Dag 16: Omvisning i Kathmandu

Dagen starter med frokost på hotellet, før vi setter kursen mot den tibetanske bydelen Boudha. Boudha er kjent for å ha Nepals største stupa og mange buddhistiske klostre. Vi vandrer gatelangs og ser på det lokale folkelivet i Boudha. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før turen går videre til det hinduistiske Pashupatinath tempelet. Etter en omvisning på Pashupatinath tempelet kjører vi tilbake til hotellet.

På kvelden møtes vi til avskjedsmiddag.

Dag 17 avgang fra Kathmandu

Transport til flyplassen.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Kang La pass in Naar - Phu

Kang La pass, Annapurna, Himalaya, Nepal

Turleder: Ingvill Ytreland

I 2013 og 2014 var Ingvill på reise i Asia og tilbrakte ti måneder i Nepal og seks måneder i Himalaya på trekker, besøk hos sherpaene i avsidesliggende landsbyer i Himalaya og på klatre-ekspedisjoner. Hennes første trekk var klassikeren over alle klassikere, Mount Everest Basecamp.

Hun var tilbake i Nepal våren 2014 og 2015 som deltager i ekspedisjoner med målsetting å bestige Mount Everest. På grunn av snøras i 2014 og jordskjelv i 2015, ble alle ekspedisjonene i begge sesongene avlyst. I november 2013 besteg Ingvill en av de andre klassiske fjelltoppene i Mount Everest regionen i Nepal, Ama Dablam på 6.812 moh. Hun har vært på trekker i Mount Everest, Annapurna, Ganesh Himal, Rolwalling, Langtang, Manaslu, Upper Dolpo og Upper Mustang i Nepal, Ladach i India og Snowmantrek i Bhutan. Foruten Ama Dablan har hun besteget de over 6.000 meter høye toppene Island Peak 6.189 moh. og Lobuche East 6119 moh. i Mount Everest regionen i Nepal samt Lungser Kangri 6.666 moh. i Ladach i India. Ingvill har vært heldig og fått lov til å lære om utfordringene med å oppholde seg i høyfjellet i Himalaya av erfarne fjellguider.

Bakgrunn

Ingvill er utdannet siviløkonom og har jobbet 20 år som innkjøpssjef og prosjektleder i forskjellige norske foretak og konsulentselskaper. De siste 10 årene før hun reiste, i forskjellige selskaper i Scandinaviska Enskilda Banken i Oslo.

Se generell utstyrsliste HER

Utstyret pakkes i duffelbag som bærerne bruker. Eventuelt kan duffelbag lånes av lokal partner etter ankomst til Kathmandu. 15 kg bagasje er inkludert i prisen. Ønsker du å ha med mer enn 15 kilo bagasje på fotturen må du bære den selv. Mot tillegg i prisen er det mulig å leie bærer. Det er også mulig å legge igjen bagasje i Kathmandu.

Visum

Visum til Nepal kan kjøpes ved ankomst på flyplassen. Du trenger 2 passfoto og $50 i kontanter for å søke om 30 dagers visum. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder og må inneholde minst en tom side til visumet.

Avbestillingsforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha avbestillingsforsikring. Har du tegnet helårs reiseforsikring bør du sjekke om avbestillingsforsikring er inkludert i den før du kjøper avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må gjelde fra bestillingsdag.

Reiseforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha gyldig syke,- ulykke- og reiseforsikring som gjelder for høyder opptil 5.600 meter over havet. Dette må du sjekke i vilkårene på reiseforsikringen din at den har dekning for. De fleste reiseforsikringer i de norske markedet har ikke dekning for områder opptil 5.600 moh. og du må da tegne en tilleggsforsikring.

Pris: 34.950,- Norske Kroner

Inkludert i prisen er:

 • Overnatting på hotel i dobbeltrom med frokost i Kathmandu.
 • Full kost og losji i to- og tremannsrom på fotturen.
 • Opphold i Island Peak Basecamp
 • Trekking permit og permit for å klatre Island Peak
 • Fly tur/retur Kathmandu – Lukla
 • Transport mellom flyplassen og hotellet i Kathmandu
 • Velkomst og avskjedsmiddag i Kathmandu
 • Sightseeing i Kathmandu m. lunsj
 • Lokal guide/klatreguide og bærere fra et av topp ekspedisjonsselskapene i Nepal
 • Norsk turleder

* Mot tillegg i prisen tilbyr vi enkeltrom på hotellene i Kathmandu.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise tur/retur Norge – Katmandu
 • Tips til lokal guide og bærere. Ca. $200 US dollar.
 • Klatreutstyr kan leies i Kathmandu
 • Drikkevarer (Inkludert vann på flaske), snacks etc. Ca. 50.000 rupies.
 • Vaksinasjoner
 • Forsikringer
 • Visum

Nepaltur er opptatt av å kunne gi økonomisk støtte til veldrevne lokale prosjekter, som bidrar positivt til enten klima, skole, helse eller arbeid. I 2023 gir vi 1.000 kroner per turdeltager til å støtte høyere utdannelse for jenter i Nepal. Nepaltur har siden oppstarten hatt et sosialt engasjement for innbyggerne i Nepal. Vi har vært delsponsor på gjenoppbyggingen av et skolebygg etter jordskjelvet i 2015, og jobber nå med å samle inn penger til et nytt skolebygg for den underprivilegerte Chepang befolkningen.

Everest region, Himalaya, Nepal

Everest region, Himalaya, Nepal

Turen gjennomføres i samarbeid med Imagine Nepal som eies av den kjente nepalske fjellklatreren Mingma G. som blant annet er kjent for første vinterbestigning av K2. Underveis på turen vil vi bli kjent med en av Imagine Nepals guider som har expedisjonserfaring fra 8.000 metere. Om du ønsker mer informasjon, ta kontakt med Ingvill Ytreland på epost: Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
Island peak in Nepal