Fjelltur i Langtangfjellene i Himalaya, Nepal

Denne turen ble gjennomført høsten 2017.
Informasjon om turene vår finner du HER
Langtang Valley Himalaya Nepal

Langtang Valley Himalaya Nepal

Bli med oss på tur til Nepal

På fottur med Ingvill får du oppleve hverdagslivet i Nepal’s vakre natur, unike kultur, sammen med den vennlige lokalbefolkningen.

Påmelding

 

En fottur mellom fjellene i Himalaya

Fotturen opp Langtangdalen i Himalaya i Nepal, er naturopplevelse av de store. Vi starter turen i den lille grensebyen Syabrubesi på grensen til Tibet, og vandrer oppover fjellsidene gjennom små landsbyer på veien til den øde seterplassen Langshisa Karkha, hvor vi ligger i telt mellom 6.000 og 7.000 metrene innerst i dalen på grensen til Tibet. Langtang er det tredje mest besøkte fjellområde i Nepal bak Mount Everest og Annapurna regionen.

I Langtang får du muligheten til å oppleve å være i høyfjellet i Himalaya på en to ukers ferie i Nepal med god høyde akklimatisering. Vi overnatter på små lokale gjestehus på veien opp mot Langhisa Karkha. I Langshisa Karkha overnatter vi i telt mellom fjellene som er opptil 7.000 meter høye, og nyter den stillheten det gir å være tilstede i øde natur. Vi våkner opp til at solen står opp over fjellene. For de som ønsker det vil vi organisere en dagstur for å bestige fjelltoppen Kyanji Ri på 4.773 moh.

Turen er tilpasset for deg som er glad i å gå på fjellturer fra hytte til hytte i fjellet i Norge. Vi beveger oss sakte opp i høyden for å få en god akklimatisering til de høye fjellene i Himalaya. Fotturen er tilrettelagt for deg som ikke har erfaring med å gå på fottur i høyden. Høyeste punktet vi overnatter på er 4.285 moh. Langtang er det området av de populære turistplassene i Nepal som ble med ødelagt under jordskjelvet i april 2015.

Dag 1: Ankomst Kathmandu (1.350 moh.)

Vi møter deg på flyplassen i Kathmandu og kjører deg til hotellet som ligger i turiststrøket Thamel. Her får du dagen til fri disposisjon. Vi møtes til velkomstmiddag på kvelden sammen med Ram som driver det lokale trekkingselskapet. Ram er en dyktig forretningsmann som føler stort sosialt ansvar for sine medborgere. Han vil under middagen fortelle om arbeidet han gjør for lokalbefolkningen i landsbyen han kommer fra.

Dag 2: Kathmandu

Dagen starter med frokost på hotellet, før vi setter kursen mot den tibetanske bydelen Boudha. Boudha er kjent for verdens største Stupa og mange buddhistiske klostre. Vi vandrer gatelangs og ser på det lokale folkelivet i Boudha og videre gjennom bydelen Kopan på vei opp til Kopan klosteret, hvor vi spiser lunsj. Vi får en omvisning på klosteret før turen går videre til det hinduistiske Pashupathinath tempelet. Etter en omvisning på Pashupathinath tempelet kjører vi tilbake til hotellet. Kvelden er fri til disposisjon.

DSCF4061

Photo 07.10.12 07 15 35

Dag 3: Kathmandu – Syabru Bensi (1.503 moh.)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost på hotellet i Kathmandu, før vi setter oss i bilene og kjører til den lille landsbyen Syabru Bensi på grensen til Kina. Underveis til Langtang stopper vi og spiser lunsj. Vi ankommer Syabru Bensi på ettermiddagen og sjekker inn på familiehotellet Namaste. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon før vi møtes til felles middag.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

Babu and Ingvill in Syabrubesi village, Langtang, Himalaya, Nepal

Babu and Ingvill in Syabrubesi village, Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 4: Syabru Bensi – Sherpa Gaon (2.580 moh.)
(5 – 6 timers gåtur)

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi gjør oss klar til å begynne på dagens etappe til den sjarmerende lille landsbyen Sherpa Gaon. På turen starter vi med å gå gjennom landsbyen og krysse elven før vi kommer inn i et bratt skogsområde som vi følger til vi kommer til Sherpa Gaon. I Khangjim spiser vi Lunsj før vi fortsetter oppover dalsiden til vi kommer til Sherpa Gaon hvor vi overnatter på et hyggelig gjestehus.

Sherpa Gaon Lantang, Himalaya, Nepal.

Dag 5: Sherpa Gaon – Mundu (3.400 moh.)
(4 – 5 timers gåtur)

Etter frokost så fortsetter vi på turen opp langs Langtang dalen til vi kommer til den lille landsbyen Mundu. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela før vi fortsetter oppover dalen til Mundu. På denne etappen får vi for føste gang på denne turen oppleve de høye snødekte fjellene. Langtang er den nasjonalparken som ble hardest rammet etter jordskjelvet i april 2015. På vei til Mundu passerer vi området hvor landsbyen Langtang som ble totalskadet under jordskjelvet lå. Vi ankommer Mundu tidlig på ettermiddagen.

Langtang valley Nepal

Trekking in Langtang Valley, Himalaya, Nepal.

Dag 6: Mundu – Kyanjin Gompha (3.860 moh.)
(2 timers gåtur)

Dagens etappe er den på to timer og er den korteste dagsetappen på turen. Vi beveger oss nå opp til den vakre fjell landsbyen Kyanjin Gompha som er omringet av høye snødekte fjell. Nå er vi kommet opp i høyfjellet i Himalaya og de neste dagene skal vi nyte tilværelsen i utrolig vakker natur. Vi sjekker inn på gjestehuset vi skal bo på, spiser lunsj og slapper av resten av dagen.

Kyajin Gompa in Himalaya

Kyajin Gompa village, Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 7: Kyanjin Gompha – Langhsisa Kharka og bo i telt
4.285 moh. (4 – 5 timers gåtur)

Etter frokost starter vi på dagsetapen som skal ta oss inn til den avsidesliggende seterplassen Langshisa Karkha. Vi går opp langs dalen med de høye fjellene på begge sider i flatt terreng. Vi stopper og spiser lunsj langs veien. Når vi ankommer Langshisa Karkha setter vi opp teltene før vi spiser Real turmat fra Norge til middag.

På turen innover dalen vil vi ikke treffe på mange turister, så vi får muligheten til å nyte den vakre naturen i stillhet.

Dag 8: Langshisa Kharka – Kyanjin Gompha (3.860 moh.)
(4 – 5 timers gåtur)

Ved Soloppgang står vi opp og nyter morgenstunden i Himalaya. Etter en lang frokost pakker vi sammen og begynner å bevege oss nedover mot Kyanjin Gompha. Vi spiser lunsj underveis på turen og ankommer hotellet hvor vi skal overnatte på ettermiddagen.

Mountains in Langtang

Lang tang valley Himalaya Nepal

Langtang Valley in Himalaya

Langtang Valley in Himalaya, Nepal.

Dag 9: Topptur til Kyanjin Ri (4.773 moh.)

For de som ønsker å teste seg selv på å bestige en fjelltopp arrangerer vi topptur til Kyanjin Ri. Vi står opp tidlig om morgenen og begynner å gå slik at vi kan få oppleve soloppgangen på toppen av Kyanjin Ri. Til lunsj kommer vi tilbake til hotellet. Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

Dag 10: Kyanjin Gumba – Rimche (2.580 moh.)
(6 – 7 timers gåtur)

Tidlig om morgenen står vi opp og spiser frokost før vi begynner på fotturen tilbake ned langs dalen igjen. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela, og etter lunsj fortsetter vi nedover dalen  til vi kommer til de lille gjestehuset i Rimche hvor vi overnatter.

 

Teahouse in Langtang valley in Himalaya, Nepal.

Teahouse in Langton Valley, Himalaya, Nepal.

Dag 11: Rimche – Syabru Bensi (1.460 moh.)
(6 – 7 timers gåtur)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost ute på gårdsplassen med vakker utsikt utover dalen. Etter frokost gjøre vi oss klare til den siste dags etappen ned langs fjellsiden forbi landsbyen Sherpa Gaon. Vi spiser lunsj i Khangjim og ankommer Syabru Bensi utpå ettermiddagen.

Dag 12: Kjøre til Kathmandu

Etter frokost starter vi på kjøreturen tilbake til hotellet i Kathmandu.

Dag 13: Kathmandu

Dagen kan benyttes fritt til shopping eller bare til å slappe av.
De som ønsker kan være med på en guidet sightseeing i Kathmandu dalen eller vi kan bistå med å få bestilt mountain flight over Himalaya.

På kvelden vil vi møtes til en felles avksjedsmiddag.

Dag 14: Avreise

På avreisedagen vil en representant fra vår lokale samarbeidspartner kjøre deg til flyplassen.
Vi i Nepaltur vil gjøre vårt beste for at du skal ha et minnerikt opphold med oss i Nepal, og håper for de av dere som besøker landet for første gang, at dere vil komme tilbake på besøk en gang i fremtiden.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Kang La pass in Naar - Phu

Kang La pass, Annapurna, Himalaya, Nepal

Turleder: Ingvill Ytreland

I 2013 og 2014 var Ingvill på reise i Asia og tilbrakte ti måneder i Nepal og seks måneder i Himalaya på trekker, besøk hos sherpaene i avsidesliggende landsbyer i Himalaya og på klatre-ekspedisjoner. Hennes første trekk var klassikeren over alle klassikere, Mount Everest Basecamp.

Hun var tilbake i Nepal våren 2014 og 2015 som deltager i ekspedisjoner med målsetting å bestige Mount Everest. På grunn av snøras i 2014 og jordskjelv i 2015, ble alle ekspedisjonene i begge sesongene avlyst. I november 2013 besteg Ingvill en av de andre klassiske fjelltoppene i Mount Everest regionen i Nepal, Ama Dablam på 6.812 moh. Hun har vært på trekker i Mount Everest, Annapurna, Ganesh Himal, Rolwalling, Langtang og Upper Mustang i Nepal, Ladach i India og Snowmantrek i Bhutan. Foruten Ama Dablan har hun besteget de over 6.000 meter høye toppene Island Peak 6.189 moh. og Lobuche East 6119 moh. i Mount Everest regionen i Nepal samt Lungser Kangri 6.666 moh. i Ladach i India. Ingvill har vært heldig og fått lov til å lære om utfordringene med å oppholde seg i høyfjellet i Himalaya av erfarne fjellguider.

Bakgrunn

Ingvill er utdannet siviløkonom og har jobbet 20 år som innkjøpssjef og prosjektleder i forskjellige norske foretak og konsulentselskaper. De siste 10 årene før hun reiste, i forskjellige selskaper i Scandinaviska Enskilda Banken i Oslo.

Se utstyrslisten HER

Utstyret pakkes i duffelbag som bærerne bruker. Eventuelt kan duffelbag lånes av lokal partner etter ankomst til Kathmandu. 15 kg bagasje er inkludert i prisen. Ønsker du å ha med mer enn 15 kilo bagasje på fotturen må du bære den selv. Mot tillegg i prisen er det mulig å leie bærer. Det er også mulig å legge igjen bagasje i Kathmandu.

Visum

Visum til Nepal kan kjøpes ved ankomst på flyplassen. Du trenger 2 passfoto og $40 i kontanter for å søke om 30 dagers visum. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder og må inneholde minst en tom side til visumet.

Hvis du ønsker å ha visum før avreise fra Norge, kan det fås ved henvendelse til Nepals ambassade i København eller til Nepals ambassade i London. På deres sider finner du oppdatert informasjon.

Avbestillingsforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha avbestillingsforsikring. Har du tegnet helårs reiseforsikring bør du sjekke om avbestillingsforsikring er inkludert i den før du kjøper avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må gjelde fra bestillingsdag.

Reiseforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha gyldig syke,- ulykke- og reiseforsikring som gjelder for høyder opptil 5.000 meter over havet. Dette må du sjekke i vilkårene på reiseforsikringen din at den har dekning for. De fleste reiseforsikringer i de norske markedet har ikke dekning for områder opptil 5.000 moh. og du må da tegne en tilleggsforsikring.

Pris 23.450 Norske Kroner

Inkludert i prisen er:

 • Overnatting på hotell i dobbeltrom med frokost i Kathmandu. *
 • Full kost og losji i to- og tremannsrom på fotturen.
 • Omvisning i den tibetanske bydelen Boudha i Kathmandu med lunsj.
 • Besøk på hindutempelet Pashupathinat
 • Transport mellom flyplassen og hotellene i Kathmandu
 • Velkomst og avskjedsmiddag i Kathmandu
 • Norsk turleder

* Mot tillegg i prisen tilbyr vi enkeltrom på hotellene i Kathmandu.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise tur/retur Norge – Katmandu.
 • Vaksinasjoner
 • Forsikringer
 • Visum

Vi er opptatt av å opprettholde bosettingen i de områdene vi arrangerer turer og vi vil gi tilbake ved å støtte et skoleprosjekt med 1.000 kroner per deltager på turen.

Kyanjin Gompa in Himalaya

Kyanjin Gompa village in Langtang, Himalaya, Nepal.

Turen blir arrangert i samarbeid med et lokalt trekkingselskap som stiller med en erfaren lokal guide, kokk, bærere og utstyr.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

 

Recommended Posts
Tsum Valley in Manaslu, Himalaya, Nepal