A better world NGO

Nepaltur støtter sosiale prosjekter

Bidra til en bedre verden for noen av menneskene i Nepal

A better world NGO

Nepaltur støtter sosiale prosjekter

Bidra til en bedre verden for noen av menneskene i Nepal

Bambusplanter viktig for klima og mennesker

Fotturer og sosialt arbeid i Nepal engasjerer, gir mening og arbeid til lokalbefokningen. Siden oppstarten av Nepaltur har bidrag til veldrevne sosiale prosjekter vært en del av forretningsplanen. Nepaltur gir 1.000 kroner per turdeltager til et sosialt prosjekt i Nepal.

Bamusplanting langs elvebredden i Chitwan er viktig for lokalbefolkningen og det globale klima. Bambusplantene gir arbeid til lokale bønder, råvarer til å lage håndverksprodukter og hindrer erosjon og tap av matjord ved flomkatastrofer. For klima bidrar bambusplantingen til å redusere det globale CO2 utslippet. Bambusplanting er bra for deg, meg og menneskene i Nepal.

Siste oppdateringer fra A better world NGO

Siste oppdateringer fra A better world NGO

Bambusplanter bidrar til reduksjon av CO2 utslipp

Nepaltur er opptatt av å bidra positivt til klimautfordringene. Vi skal samarbeide med Abari i Nepal om å plante bambustrær langs elven i Chtiwan.

Meningsfylt fottur ved foten av Ganesh Himal i Nepal

Jeg er akkurat kommet hjem fra Nepal. Det har vært en fantastisk reise sammen med mange fantastiske mennesker. Jeg var på en meningsfylt tur ved foten av fjellet Ganesh Himal med et svensk helseteam.

Historien bak A Better World

Everest Basecamp 25. april 2015 April 2015 i Everest Basecamp – Et jordskjelv rammer Nepal 25. april 2015. Denne dagen vil jeg huske for resten av livet. På denne dagen er jeg på Everest Ekspedisjon i Nepal. Jeg sitter i teltet mitt i Everest Basecamp som ligger på en diger isbre. Vi venter på at været […]

Støtt arbeidet vårt med et støttemedlemskap

Støtt arbeidet vårt med et støttemedlemskap

School Children in Mandalay, Myanmar
Tsum Valley, Himalaya, Nepal
School Children in Mandalay, Myanmar

A Better World NGO er en veldedig organisasjon som drives av Ingvill Ytreland som også driver Nepaltur. Siden oppstarten i 2015 har A Better World NGO blant annet samlet inn 330.000 kroner til nytt skolebygg i den avsidesliggende landsbyen Abigaun. Organisasjonen planter 950 bambusplanter langs elvebredden i Nepal og gir i 2021 1.000 kroner per turdeltager til bambusplanting.

Andre prosjekter A Better World NGO jobber med er å støtte de fattigste landsbybarna i Abigaun med skolegang og prosjekter som skaper en bedre levestandard for menneskene i Nepal. Vi jobber også med å utrede hvordan vi kan støtte jenter fra landsbygden til å få seg høyere utdannelse.

Vi støtter utdanning, bidrar til arbeid og tar klimautfordringer på alvor.

Historien bak A Better World NGO

Da jordskjelvet rammet Nepal i april 2015 satt jeg i teltet mitt i Everest Basecamp og ventet på at været skulle bli bedre så vi kunne starte på akklimatiseringen gjennom Khumbu isfallet over Everest Basecamp. Da jeg går ut av teltet etter at det har roet og ser meg rundt i basecamp skjønner jeg fort at omfanget av jordskjelvet har satt dype spor. 9.000 mennesker omkom i jordskjelvet, 500.000 hjem og 4.000 skoler er totalskadet. I de påfølgende månedene ble jeg i Nepal og jobbet med å skaffe meg innblikk i situasjonen, gjennom de nepalske vennene mine. Jeg besøkte noen av de hardest rammede områdene for å se med egne øyne omfanget av katastrofen. I Kathmandu oppsøkte jeg lokale sosiale entreprenører som var involvert i redningsarbeidet, for å kartlegge hvordan jeg kunne bidra i gjenoppbyggingen på best mulig måte. Det ble veldig fort klart for meg at den ressursen det var størst knapphet på, for å få fortgang arbeidet med å bygge opp landet igjen var penger.

Personene bak A Better World NGO

Vi er fire sterke selvstendige damer med nesten 100 års arbeidserfaring fra forretningslivet i Oslo. Vi har funnet ut at det er på tide at vi benytter arbeidserfaringen vår på å gjøre en forskjell for noen av menneskene i Nepal. Til dette arbeidet har vi stiftet A Better World NGO som er en veldedig organisasjon hvor vi gjennom forskjellige arrangementer, organisering av fotturer i Nepal(hvor vi donerer 1.000 kroner per deltager), salg av produkter fra Nepal, medlemskap og donasjoner får inntekter til gjenoppbyggingen av barneskolen. Forutenom inntektene fra medlemskapene som går til å dekke direkte driftskostnader med å drive organisasjonen, går inntektene uavkortet til skoleprosjektet. Alt arbeidet utføres som frivillig arbeid, og det er ingen som får utbetalt lønn eller andre godtgjørelser fra organisasjonen. Vi bruker erfaringen vår fra prosjektledelse, compliance, revisjon, innkjøp og strategiarbeid i norske bedrifter, til å utvikle og administrere A Better World NGO.

Våre lokale partnere i Nepal

lokale-partnere-i-nepal-ram-sapkota-323x323x

Jeg er så stolt over å få lov til å samarbeide med Ram Sapkota. Han er den lokale partneren vår i Nepal på de sosiale prosjektene og på fotturene vi organiserer. Ram er en utrolig ressurssterk mann som brenner for at de svakeste i Nepal skal få det litt bedre.

Han har fått mange utmerkelser for sitt arbeid som sosial entreprenør i Nepal. Den siste fikk han i juli 2017 da han ble utnevnt til “The tourism Man of the year 2017”, som er den mest prestisjefylte prisen man kan få innen turistnæringen i Nepal. Denne utnevnelsen fikk han for den fantastiske jobben han gjør med å utvikle turistnæringen i Nepal, og på grunn av sitt sosiale engasjement for de fattige i landet.

orange

Abari er et sosialt- og miljøforpliktet forsknings, design og byggefirma, som jobber med å bevare og samtidig modernisere tradisjonelle bygge- og håndverkstradisjoner i Nepal. Prosjektene de er engasjerte i er både kommersielle oppdrag og sosiale prosjekter. Grunnleggeren av Abari er den anerkjente nepalske arkitekten Nripal Adhikary som utdannet seg ved City College of New York.

Vi samarbeider med Abari og Nripal om å plante bambusplanter langs elvebredden i Chitwan Nepal. Abari er engasjert i et sosialt prosjekt i området Madi i Chitwan, hvor de hjelper minoritetsbefolkningen i området med å få bygget opp et bærekraftig samfunn hvor bevaring av tradisjoner står sentralt i utviklingen av det nye. En av aktivitetene de er involvert i er å plante bambus langs elvebredden for å restaurere dyrkbar jord som er blitt totalskadet og ubrukelig under flomkatastrofer.

Bli støttemedlem i A Better World NGO

Gjennom ditt støttemedlemskap hjelper du oss å støtte gode prosjekter drevet av lokalbefolkningen i Nepal. Et støttemedlemskap koster 450 kroner.

Ønsker du mer informasjon før du melder deg inn? Da kan du ta kontakt.