A better world NGO

Nepaltur støtter sosiale prosjekter

Hjelp oss å gjenreise et skolebygg som ble totalskadet under jordskjelvet i Nepal i 2015.

A better world NGO

Nepaltur støtter sosiale prosjekter

Hjelp oss å gjenreise et skolebygg som ble totalskadet under jordskjelvet i Nepal i 2015.

Hjelp oss å bygge ny skole i Abigaun

Nepal er et av verden fattigste land. Siden jeg begynte å jobbe med tanken om å tilby fotturer i Nepal, har jeg vært opptatt av at jeg skulle gi tilbake til lokalbefolkningen i landet. I begynnelsen var bidraget 1.000 kroner i donasjon til en stiftelse som bygger skoler i Nepal. Etter at jeg opplevde jordskjelvet på Everest ekspedisjon i 2015, ble det viktig for meg å ha et personlig engasjement i de sosiale prosjektene vi støtter. Sammen med noen gode venninner fra næringslivet i Oslo opprettet jeg den veldedige foreningen

A Better World NGO, hvor vi samler inn penger veldrevne sosiale prosjekter i Nepal. Prosjektene vi støtter drives av lokale sosiale entreprenører som kjenner de lokale forholdene godt. Akkurat nå jobber vi med å samle inn penger til gjenoppbygging av barneskole som ble totalskadet i jordskjelvet i 2015. Skolen ligger i et avsidesliggende dalføre 2 dagsreiser fra nærmeste bilvei.

Siste oppdateringer fra A better world NGO

Treplanting bidrar til reduksjon av CO2 utslipp

Nepaltur er opptatt av å bidra positivt til klimautfordringene. Vi skal samarbeide med Abari i Nepal om å plante bambustrær langs elven i Chtiwan.

Meningsfylt fottur ved foten av Ganesh Himal i Nepal

Jeg er akkurat kommet hjem fra Nepal. Det har vært en fantastisk reise sammen med mange fantastiske mennesker. Jeg var på en meningsfylt tur ved foten av fjellet Ganesh Himal med et svensk helseteam.

Historien bak A Better World

Everest Basecamp 25. april 2015 April 2015 i Everest Basecamp – Et jordskjelv rammer Nepal 25. april 2015. Denne dagen vil jeg huske for resten av livet. På denne dagen er jeg på Everest Ekspedisjon i Nepal. Jeg sitter i teltet mitt i Everest Basecamp som ligger på en diger isbre. Vi venter på at været […]

Donasjon

School Children in Mandalay, Myanmar
Tsum Valley, Himalaya, Nepal
School Children in Mandalay, Myanmar

Barna på barneskolen i Abigaun har verdens vakreste utsikt fra klasserommet over fjellene i Himalaya. Det er gått over to år siden jordskjelvet rammet Nepal i april 2015. Den lille barneskolen i Abigaun har ikke fått sponsor til gjenoppbyggingen. Dette har vi i A Better World lyst til å gjøre noe med. Akkurat nå jobber vi på spreng med å få samlet inn 350.000 kroner til a starte på det første av to byggetrinn. Vi har samlet inn 200.000 kroner og trenger 150.000 kroner til. Har du lyst til å bidra med økonomisk støtte kan til prosjekte kan du:

Bli med oss på fottur i Nepal. Nepaltur støtter skoleprosjektet med 1.000 kroner per deltager. Finn en tur som passer for deg her

Kjøpe en Happy Heart Universe T-skjorte. T-skjortene er produsert av Ekadesma i Nepal. Ingvill Ytreland donerer 80 kroner per T-skjorte til skoleprosjektet. Samtidig bidrar vi til arbeid for fattige arbeiderklasse kvinner i Kathmandu. Kjøp her. 

Bli støttemedlem i eller gi en donasjon til A Better World ved å betale til:

NB! Støttemedlemskap koster 450 kroner per år og går til å dekke direkte utgifter med driften av organisasjonen. Overskuddet fra medlemskontingentene går til prosjektene. Ved kjøp av medlemskap er det viktig at du skriver dette i tekstfeltet: medlemsskap, fornavn, etternavn og e-mail.

Historien bak A Better World NGO

Da jordskjelvet rammet Nepal i april 2015 satt jeg i teltet mitt i Everest Basecamp og ventet på at været skulle bli bedre så vi kunne starte på akklimatiseringen gjennom Khumbu isfallet over Everest Basecamp. Da jeg går ut av teltet etter at det har roet og ser meg rundt i basecamp skjønner jeg fort at omfanget av jordskjelvet har satt dype spor. 9.000 mennesker omkom i jordskjelvet, 500.000 hjem og 4.000 skoler er totalskadet. I de påfølgende månedene ble jeg i Nepal og jobbet med å skaffe meg innblikk i situasjonen, gjennom de nepalske vennene mine. Jeg besøkte noen av de hardest rammede områdene for å se med egne øyne omfanget av katastrofen. I Kathmandu oppsøkte jeg lokale sosiale entreprenører som var involvert i redningsarbeidet, for å kartlegge hvordan jeg kunne bidra i gjenoppbyggingen på best mulig måte. Det ble veldig fort klart for meg at den ressursen det var størst knapphet på, for å få fortgang arbeidet med å bygge opp landet igjen var penger.

Personene bak A Better World NGO

Vi er fire sterke selvstendige damer med nesten 100 års arbeidserfaring fra forretningslivet i Oslo. Vi har funnet ut at det er på tide at vi benytter arbeidserfaringen vår på å gjøre en forskjell for noen av menneskene i Nepal. Til dette arbeidet har vi stiftet A Better World NGO som er en veldedig organisasjon hvor vi gjennom forskjellige arrangementer, organisering av fotturer i Nepal(hvor vi donerer 1.000 kroner per deltager), salg av produkter fra Nepal, medlemskap og donasjoner får inntekter til gjenoppbyggingen av barneskolen. Forutenom inntektene fra medlemskapene som går til å dekke direkte driftskostnader med å drive organisasjonen, går inntektene uavkortet til skoleprosjektet. Alt arbeidet utføres som frivillig arbeid, og det er ingen som får utbetalt lønn eller andre godtgjørelser fra organisasjonen. Vi bruker erfaringen vår fra prosjektledelse, compliance, revisjon, innkjøp og strategiarbeid i norske bedrifter, til å utvikle og administrere A Better World NGO.

Våre lokale partnere i Nepal

Jeg er så stolt over å få lov til å samarbeide med Ram Sapkota. Han er den lokale partneren vår i Nepal på de sosiale prosjektene og på fotturene vi organiserer. Ram er en utrolig ressurssterk mann som brenner for at de svakeste i Nepal skal få det litt bedre.

Han har fått mange utmerkelser for sitt arbeid som sosial entreprenør i Nepal. Den siste fikk han i juli 2017 da han ble utnevnt til “The tourism Man of the year 2017”, som er den mest prestisjefylte prisen man kan få innen turistnæringen i Nepal. Denne utnevnelsen fikk han for den fantastiske jobben han gjør med å utvikle turistnæringen i Nepal, og på grunn av sitt sosiale engasjement for de fattige i landet.

Den prisbelønte sosiale entreprenøren Björn Söderberg fra Sverige vil hjelpe oss med å bygge skolen i Abigaun. Björn reiste til Nepal som 19 åring for å jobbe som frivillig på et prosjekt og har vært bosatt i Nepal de siste 16 årene. Björn har blant annet engasjert seg i å kartlegge og utvikle nye og mer jordskjelvsikre byggeteknikker, for gjenoppbyggingen av de avsidesliggende landsbyene som ble rammet under jordskjelvkatastrofen.

Han stiftet non profit organisasjonen Build up Nepal som er byggepartner for forskjellige veldedige organisasjoner i gjenoppbyggingsprosjekter.  Med arbeidet i Build up Nepal ønsker han å gjenoppbygge landsbyene i Nepal, og samtidig utvikle lokale entreprenørskap i landsbyene hvor Build up Nepal er involvert.

Bli støttemedlem i A Better World NGO

Gjennom ditt støttemedlemskap hjelper du oss å støtte gode prosjekter drevet av lokalbefolkningen i Nepal. Et støttemedlemskap koster 450 kroner per år. Ønsker du mer informasjon om oss før du melder deg inn?

Legg igjen kontaktdetaljer så kontakter vi deg så raskt som mulig.