Fottur i Himalaya – Langtang et fjellområde med fine turmuligheter

Langtang regionen i den nepalske delen av Himalaya ligger 5-6 timers kjøretur nord for Kathmandu dalen, og grenser til Tibet. Langtang nasjonalpark ligger i området. I parken opplever du å gå gjennom mange klimasoner, fra subtropisk til alpint klima. Omtrent 25% av parken er skogkledd. Trær inkluderer eik, lønn, furu og ulike typer rhododendron. Dyrelivet inkluderer Himalaya svartbjørn, fjellgeit, villsvin forskjellige typer hjortedyr, apekatter, snøleopard og den sjeldne røde pandaen. Det er også historier om Yeti observasjoner i området.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Parken inneholder den hellige Gosainkunda innsjøen som er hellig for hinduer. I månedskiftet juli/august samles pilgrimmer ved innsjøen for å feire en av Nepal’s mange religiøse festivaler. Et annet religiøst sted er det buddhistiske klosteret Kyanjin Gompa.

Langtangdalen i Himalaya, Nepal

Langtangdalen i Himalaya, Nepal

I Langtang kan du gå på fotturer, bestige fjelltopper og rafte. Landsbyen Langtang ble totalt ødelagt under et massivt jordskred som ble utløst av jordskjelvet i april 2015. 

Bli med Nepaltur på fjelltur i Langtangfjellene eller topptur i Nepal til Naya Kanga i Langtang. På en to uker ferie kan drømmen om en fjell- eller topptur i Nepal bli gjennomført i Langtang.

Fjelltopper i Langtang regionen

Langtang Himal er en av de kjente fjellkjedene i Himalaya, og ligger på grensen til Tibet. Det høyeste fjellet i fjellkjeden er Langtang Lirung 7.246 moh. Fjellkjeden består også av toppene Ghenge Liru 6.581 moh., Kimshung 6.781 moh. og Yansa Tsenji 6.575 moh. De litt lavere fjellområdene til sør og sørøst for dalen er «Kangjala Himal», «Dorje Himal» og «Lingshing Himal». Det høyeste fjellet i dette området er Dorje Lakpa 6.966 moh. Nord for Langtangdalen i Tibet ligger 8.000 meteren Shisapangma 8.013 moh.

Tsergo Ri 4.970 moh in Langtang, Himalaya, Nepal

Tsergo Ri 4.970 moh in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang Lirung 7.234 moh.

Langtang Lirung med sine 7.234 moh. er inne på topp 100 listen over de høyeste fjellene i verden, med sin 99. plass. Toppen bestiges med visse mellomrom og ble besteget for første gang i 1978. Toppen er lett å få øye på når du går oppover Langtangdalen.

Langtang Lirung 7.234 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang Lirung 7.234 meter in Langtang, Himalaya, Nepal

Naya Kanga Peak 5.846 moh.

På en fottur opp Langtangdalen får du øye på Naya Kanga for første gang på dagsettappen mellon landsbyene Langtang og Kyanjin Gompa. Dette er en topptur som egner seg for deg som drømmer om å bestige sin første topp i Himalaya. Toppen er på 5.846 moh. Har du to uker å sette av for et eventyr i Himalaya er dette toppen å klatre.

Langtang Valley in Nepal

Langtang Valley in Nepal

Yala Peak 5.520 moh.

Yala Peak er også en populær trekking topp å bestige som den første toppturen i Himalaya. Den er også en populær topp å akklimatisere på for de eventyrlystne som er i Nepal for å klatre et høyt fjell. Siden Langtang ligger kun 5-6 timers kjøretur fra Kathmandu er det enkelt å komme seg dit. Toppen ligger avsidesliggende til i naturskjønne omgivelser innerst i dalen.

Fotturer i Langtang regionen

Er du glad i å gå i fjellet i Norge, vil du kose deg på tur i Langtang regionen. Regionen har mange spennende eventyr å by på, og er enkel å komme til fra Kathmandu. Her kan du gå på lette turer opp Langtangdalen til Kyanjin Gompa på 3.800 meter, og få oppleve den ultimate fjellfølelsen i Himalaya. Området byr også på mer krevende fotturer over et av områdets mange 5.000 meter pass. Har du en god uke til rådighet for å dra til Nepal, kan jeg anbefale en fjelltur til Langtang for å oppleve de høye fjellene i Himalaya.

Kyenjin Gompa in Langtang, Himalaya, Nepal

Kyenjin Gompa in Langtang, Himalaya, Nepal

Har du god tid kan du starte med en fottur i Langtang, og fortsette å gå gjennom Helambu med Kathmandu som ende destinasjon.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Langtangdalen

Fottur i Langtangdalen starter i den lille landsbyen Syabrubesi og går oppover langs den naturskjønne dalen. Fotturen starter i skogsterreng og etter halvannen dags vandring, får du se de snødekte fjellene i Langtang Himal for første gang på turen. Etter dette så følger de snødekte fjelltoppene deg hele veien opp til den lille landsbyen Kyanjin Gompa på 3.800 moh. I Kyanjin Gompa får oppleve Himalayas fjellverden på sitt beste. Dette er en tehus fottur frem til landsbyen Kyanjin Gompa, som også er vendepunktet for de flesete turgåerne på denne turen.

Langtang Valley, Himalaya, Nepal

På denne turen kan du stå opp tidlig om morgenen og nyte soloppgangen over Himalaya fra toppen av Kyanjin Ri på 4.700 moh. eller Tsergo Ri på 4.970 moh. En tur videre innover den øde dalen mot seterplassen Langshisha Karkha som dagstur eller med overnatting i telt kan også anbefales. Etter Kyanjin Gompa er det ingen bosettinger, så telt og mat må bringes med fra Kathmandu.

Camping in Langshisa Karkha, Langtang, Nepal

Turen kan også kombineres med fotturen til Gosaikunda innsjøen, eller en fjelltur over et av de mer avsidesliggende 5.000 meter passene i området med telt. Mulighetene er mange i dette vakre området.

Gosaikunda innsjøen

Gosaikunda innsjøen er en hellig innsjø for hinduene og ligger på 4.300 moh. Ved fullmånen i måneskiftet juli/august holdes det hvert år en religiøs festival ved innsjøen. Fotturen kan kombineres med fotturen i Langtangdalen, eller den kan gås som en separat tur. Den kan også kombineres med en fottur i det lavere liggende turområdet Helambu, hvor du kan gå hele veien til Kathmandu hvis du vil.

Mine råd og tips

På en fottur til Kyanjin Gompa eller Gosaikunda vil du finne gode overnattingstilbud på de lokale tehusene. Beveger du deg på mer avsidesliggende turer som overnatting i telt på seterplassen i Langshisha Karkha eller over et av 5.000 meters passene anbefaler jeg å ta med Real Turmat fra Norge. Annen tørrmat, primus, kokekar og gass får du kjøpt i Kathmandu.

Du finner også råd på hva du bør tenke gjennom når du planlegger en fottur i Nepal HER.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts