Fottur i Nepal – Langtangdalen i Himalaya høsten 2017

I denne videoen får du et innblikk i hva du kan oppleve på en fottur i Nepal. Fotturen går i det vakre området Langtang som du kan nå på en 6 timers kjøretur fra Kathmandu. Fjellkjeden Langtang ligger oppe i Himalaya og er et av mine favoritt områder i Nepal. Grunnen til det er at det er utrolig vakkert, mange fine toppturer og varierte tur alternativer å velge mellom. En fottur i dette området kan gjennomføres på 8 – 10 dager.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Drømmetur i Himalaya

Vi er på en 10 dagers fottur til Langtang i Himalaya og får oppleve fjellene i vakker høstsol. I det flotte været får vi oppleve vakker og uberørt natur. Vi drar på telttur til avsidesliggende Langshisa Karkha og topptur på Kyenjin Ri. Fra teltplassen vår mellom de høye fjellene har vi vakker utsikt til et av verdens høyeste fjell 8.000 meteren Shashimpagma.

Landsbyen Kyenjin Ri

Etter to og en halv dags gange oppover mot fjellene kommer vi til den koselige landsbyen Kyenjin Gompa på 3.800 moh.  Kyenjin Gompa minner litt om en alpelandsby omringet av fjell på alle sider, med en liten ostefabrikk, noen koselige bakerier og mange trivelige gjestehus.

Eventyrlig opplevelse mellom fjellene i Himalaya

Etter en god natts søvn går vi videre mellom de vakre fjellene til vi kommer til grensen mot Tibet. Naturen innover dalen blir bare vakrere og vakrere. Når vi kommer frem til Langshisa Karkha hvor vi skal overnatte så begynner det å snø. I løpet av natten snør det 20 centimeter, og vi våkner opp til snødekte fjell og sol fra skyfri himmel. Det er rene påskestemningen på tur i Himalaya.

Toppturer i Langtangdalen

De mest kjente toppene i Langtangdalen er det høyeste fjellet i dalen Langtang Lirung på 7.200 moh. og Yala peak på 5.500 moh. Dette er toppturer hvor du må belage deg på å overnatte ute i den vakre naturen i telt. Fra den lille landsbyen Kyenjin Gompa kan du gå på dagstur på toppene Kyenjin Ri på 4.700 moh. og Tsergo Ri 4.900 moh.

Når vi kommer tilbake til Kyenjin Gompa forbereder vi oss på å gå på topptur til Kyenjin Ri. Etter frokost starter vi i skate tempo på topp bestigningen. Det er en drøm å få oppleve å gå i en natur som er så vakker at den bosktavelig talt tar pusten fra oss. Vi bruker ca. 4 timer opp til toppen og er nede på gjestehuset igjen til lunsj.

Fottur i Langtang passer for alle som liker fjelltur

Etter noen fantastiske dager på tur i en avsidesliggende dal i Himalaya startet vi på turen tilbake til Kathmandu. Tilbake i Kathmandu evaluerer gruppen jeg har hatt med på tur, inntrykkene og opplegget for turen. Du kan lese deres tilbakemeldinger i bloggen «En eventyrlig opplevelse på fottur i Langtang i Nepal».

Dette er en fottur som passer for de fleste som liker gå på fjelltur.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
Jyamrung in Nepal