Opplev Langtang i vakre Himalaya, Nepal

Vår 2021: 28. februar – 13. mars (14 dager)
Pris: 26.450 (Inkluderer ikke flyreise tur/retur Norge – Nepal)
Vanskelighetsgrad: Moderat
Dagsetapper: 3 – 7 timer 
 

Langshisa Karkha Langtang Himalaya Nepal

En vårtur til Langtang dalen i Nepal byr på uforglemmelige opplevelser. Langtang dalen ligger i Langtang Nasjonalpark som er kjent for sitt rike dyreliv og vakre fjell. Fjellturen er en tehus fottur frem til den siste bosettingen i den lille landsbyen Kyanjin Gompa. Vi fortsetter videre innover dalen i vakker natur og overnatter en natt i telt på den øde seterplassen Langshisha Karkha. Fra teltplassen i Langshisha Karkha  får vi nyte campinglivet og utsikten til fjelltoppen Shishapagma 8.027 meter, som ligger i Tibet. På denne fotturen mellom fjellene i Himalaya får du kjenne på den gode fjellfølelsen. Hvis du har lyst å bli med på fjelltur i Langtangdalen men ikke lyst til å overnatte i telt, så ordner vi med overnatting på det hyggelige gjestehuset i Kyanjin Gompa.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Fra reisene mine i Nepal har jeg samlet endel erfaring som jeg ønsker å dele med deg. Les om mine beste reisetips for å planlegge en tur til Nepal HER.

En fottur mellom fjellene i Himalaya

En fjelltur opp Langtangdalen i Himalaya i Nepal, er naturopplevelse av de store. Vi starter turen i den lille grensebyen Syabrubesi på grensen til Tibet, og vandrer oppover fjellsidene gjennom små landsbyer på veien til den øde seterplassen Langshisa Karkha. I Langshisa Karkha får vi teste hvordan det er å ligge i telt mellom 6.000, 7.000 og 8.000 metere på grensen til Tibet. Langtang er det tredje mest besøkte fjellområde i Nepal bak Mount Everest og Annapurna regionen.

I Langtang får du muligheten til å oppleve høyfjellet i Himalaya på en to ukers ferie i Nepal. Vi overnatter på små lokale gjestehus på veien opp mot Langhisa Karkha. I Langshisa Karkha overnatter vi i telt mellom fjellene som er opptil 8.000 meter høye, og nyter den stillheten det gir å være tilstede i øde natur. Vi våkner opp til at solen står opp over fjellene. For de som ønsker det vil vi organisere en dagstur for å bestige fjelltoppen Kyanji Ri på 4.773 moh.

Hvem passer turen for?

Turen er tilpasset for deg som er glad i å gå på fjellturer fra hytte til hytte i fjellet i Norge. Vi beveger oss sakte opp i høyden for å få en god akklimatisering til de høye fjellene i Himalaya. Fotturen er tilrettelagt for deg som ikke har erfaring med å gå på fottur i høyden. Høyeste punktet vi overnatter på er 4.285 moh. Langtang er det området av de populære turistområdene i Nepal som ble mest ødelagt under jordskjelvet i april 2015.

Dag 1: Ankomst Kathmandu (1.350 moh.)

Vi plukker deg opp på flyplassen i Kathmandu og kjører deg til hotellet som ligger i turiststrøket Thamel. Her får du dagen til fri disposisjon. Vi møtes til velkomstmiddag på kvelden.

Dag 2: Kathmandu

Dagen starter med frokost på hotellet, før vi setter kursen mot den tibetanske bydelen Boudha. Boudha er kjent for verdens største Stupa og mange buddhistiske klostre. Vi vandrer gatelangs og ser på det lokale folkelivet i Boudha og videre gjennom bydelen Kopan på vei opp til Kopan klosteret, hvor vi spiser lunsj. Vi får en omvisning på klosteret før turen går videre til det hinduistiske Pashupathinath tempelet. Etter en omvisning på Pashupathinath tempelet kjører vi tilbake til hotellet. Kvelden er fri til disposisjon.

Stupa in Boudha, Kathmandu, Nepal

Stupa in Boudha, Kathmandu, Nepal

Photo 07.10.12 07 15 35

Dag 3: Kathmandu – Syabru Bensi 1.503 moh.
(6 – 7 timers kjøretur)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost på hotellet i Kathmandu, før vi setter oss i bilene og kjører til den lille landsbyen Syabru Bensi på grensen til Kina. Underveis til Langtang stopper vi og spiser lunsj. Vi ankommer Syabru Bensi på ettermiddagen og sjekker inn på familiehotellet Namaste. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon før vi møtes til felles middag.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

Syabrubesi in Langtang, Himalaya, Nepal.

 

Babu and Ingvill in Syabrubesi village, Langtang, Himalaya, Nepal

Babu and Ingvill in Syabrubesi village, Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 4: Syabru Bensi – Sherpa Gaon 2.580 moh
(5 – 6 timers gåtur)

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi gjør oss klar til å begynne på dagens etappe til den sjarmerende lille landsbyen Sherpa Gaon. På turen starter vi med å gå gjennom landsbyen og krysse elven før vi kommer inn i et bratt skogsområde som vi følger til vi kommer til Sherpa Gaon. I landsbyen Khangjim spiser vi Lunsj før vi fortsetter oppover dalsiden til vi kommer til Sherpa Gaon. Her overnatter vi på et hyggelig gjestehus.

Langtang in Himalaya, Nepal

Langtang in Himalaya, Nepal

Dag 5: Sherpa Gaon – Langtang 3.400 moh
(4 – 5 timers gåtur)

Etter frokost fortsetter vi på turen opp langs Langtangdalen til vi kommer til den lille landsbyen Langtang. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela før vi fortsetter oppover dalen til Langtang landsby. På denne etappen får vi for første gang på oppleve de høye snødekte fjellene. Langtang er den nasjonalparken som ble hardest rammet etter jordskjelvet i april 2015.  Vi ankommer landsbyen Langtang tidlig på ettermiddagen.

Langtang Lirung 7.200 moh. Langtang, Himalaya, Nepal

 

Langtang village in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang village in Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 6: Langtang – Kyanjin Gompha 3.860 moh.
(3 timer gåtur)

Dagens etappe på tre timer og er den korteste dagsetappen på turen. Vi beveger oss nå opp til den vakre fjell landsbyen Kyanjin Gompha som er omringet av høye snødekte fjell. Nå er vi kommet opp i høyfjellet i Himalaya og de neste dagene skal vi nyte landsbylivet og tilværelsen i utrolig vakker natur. Vi sjekker inn på gjestehuset vi skal bo på, spiser lunsj og slapper av resten av dagen.

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal

 

Kyanjin Gompa, Langtang, Nepal

Kyanjin Gompa, Langtang, Nepal

 

Julie på eventyr til Langtang, Himalaya, Nepal

Julie på eventyr til Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 7: Kyanjin Gompha – Langhsisa Kharka og overnatte i telt
4.285 moh. (4 – 5 timers gåtur)

Etter frokost starter vi på dagsetapen som skal ta oss inn til den avsidesliggende seterplassen Langshisa Karkha. Vi går opp langs dalen med de høye fjellene på begge sider i flatt terreng. Vi stopper og spiser lunsj langs veien. Når vi ankommer Langshisa Karkha setter vi opp teltene før vi spiser Real turmat fra Norge til middag.

På turen innover dalen vil vi ikke treffe på mange turister, så vi får muligheten til å nyte den vakre naturen i stillhet. Sjansen for å treffe på flokker med Himalaya fjellgeiter er derimot stor. Ønsker du å overnatte på gjestehuset i Kyanjin Gompha istedenfor telt, tilbyr vi en guidet dagstur innover dalen.

Langtang valley, Himalaya, Nepal

Langtang valley, Himalaya, Nepal

 

Langtang valley, Himalaya, Nepal

Langtang valley, Himalaya, Nepal

NB! Vi tar værforbehold for natten i telt. Tillater ikke værforholdene oss å overnatte i Langshisa Karkha overnatter vi på gjestehuset i Kyanjin Gompha.

Dag 8: Langshisa Kharka – Kyanjin Gompha 3.860 moh.
(4 – 5 timers gåtur)

Ved Soloppgang står vi opp og nyter morgenstunden i Himalaya. Etter en lang frokost pakker vi sammen og begynner å bevege oss nedover mot Kyanjin Gompha. Vi spiser lunsj underveis på turen og ankommer hotellet hvor vi skal overnatte på ettermiddagen.

Mountains in Langtang

Langtang valley Himalaya Nepal

 

Langshisa Karkha, Langtang, Himalaya, Nepal

 

Langtang valley, Himalaya, Nepal

Langtang valley, Himalaya, Nepal

Dag 9: Topptur til Kyanjin Ri 4.650 moh.

For de som ønsker å teste seg selv på å bestige en fjelltopp arrangerer vi topptur til Kyanjin Ri 4.650 meter. Vi står opp spiser frokost og starter på toppturen. Til lunsj kommer vi tilbake til gjestehuset. Resten av dagen er fri til egen disposisjon.

Kyanjin Ri 4.650 moh in Himalaya Nepal

Kyanjin Ri 4.650 moh in Himalaya Nepal

 

Kyanjin Gompa in Langtang, Himalaya, Nepal

Kyanjin Gompa in Langtang, Himalaya, Nepal

Dag 10: Kyanjin Gumba – Rimche 2.580

(6 – 7 timers gåtur)

Tidlig om morgenen står vi opp og spiser frokost før vi begynner på fotturen tilbake ned langs dalen igjen. Vi spiser lunsj i Ghodatabhela, og etter lunsj fortsetter vi nedover dalen  til vi kommer til det lille gjestehuset i Rimche hvor vi overnatter.

Guesthouse with a view in Rimche, Langtang Valley, Nepal

Guesthouse with a view in Rimche, Langtang Valley, Nepal

Dag 11: Rimche – Syabru Bensi 1.460
(6 – 7 timer gåtur)

Vi står opp tidlig om morgenen og spiser frokost ute på gårdsplassen med vakker utsikt utover dalen. Etter frokost gjøre vi oss klare til den siste dags etappen ned langs fjellsiden forbi landsbyen Sherpa Gaon. Vi spiser lunsj i Khangjim og ankommer Syabru Bensi utpå ettermiddagen.

Dag 12: Kjøre til Kathmandu

Etter frokost starter vi på kjøreturen tilbake til hotellet i Kathmandu.

Dag 13: Kathmandu

Dagen kan benyttes fritt til shopping eller bare til å slappe av. De som ønsker kan være med på en guidet sightseeing i Kathmandu dalen eller vi kan bistå med å få bestilt mountain flight over Himalaya.

På kvelden vil vi møtes til en felles avksjedsmiddag.

Dag 14: Avreise

På avreisedagen vil en representant fra vår lokale samarbeidspartner kjøre deg til flyplassen.
Vi i Nepaltur vil gjøre vårt beste for at du skal ha et minnerikt opphold med oss i Nepal, og håper for de av dere som besøker landet for første gang, at dere vil komme tilbake på besøk en gang i fremtiden.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kang La pass in Naar - Phu

Kang La pass, Annapurna, Himalaya, Nepal

Turleder: Ingvill Ytreland

I 2013 og 2014 var Ingvill på reise i Asia og tilbrakte ti måneder i Nepal og seks måneder i Himalaya på fotturer, besøk hos sherpaene i avsidesliggende landsbyer i Himalaya og på klatre-ekspedisjoner. Hennes første fottur var klassikeren over alle klassikere, Mount Everest Basecamp.

Hun var tilbake i Nepal våren 2014 og 2015 som deltager i ekspedisjoner med målsetting å bestige Mount Everest. På grunn av snøras i 2014 og jordskjelv i 2015, ble alle ekspedisjonene i begge sesongene avlyst. I november 2013 besteg Ingvill en av de andre klassiske fjelltoppene i Mount Everest regionen i Nepal, Ama Dablam på 6.812 moh. Hun har vært på fotturer i Mount Everest, Annapurna, Ganesh Himal, Rolwalling, Langtang, Upper Dolpo, Manaslu og Upper Mustang i Nepal, Ladach i India og Snowmantrek i Bhutan. Foruten Ama Dablan har hun besteget de over 6.000 meter høye toppene Island Peak 6.189 moh. og Lobuche East 6119 moh. i Mount Everest regionen i Nepal samt Lungser Kangri 6.666 moh. i Ladach i India. Ingvill har vært heldig og fått lov til å lære om utfordringene med å oppholde seg i høyfjellet i Himalaya av erfarne fjellguider.

Bakgrunn

Ingvill er utdannet siviløkonom og har jobbet 20 år som innkjøpssjef og prosjektleder i forskjellige norske foretak og konsulentselskaper. De siste 10 årene før hun reiste, i forskjellige selskaper i Scandinaviska Enskilda Banken i Oslo.

Se utstyrslisten HER

Utstyret pakkes i duffelbag som bærerne bruker. Eventuelt kan duffelbag, dunjakke og sovepose lånes av lokal partner etter ankomst til Kathmandu. 15 kg bagasje er inkludert i prisen. Ønsker du å ha med mer enn 15 kilo bagasje på fotturen må du bære den selv. Mot tillegg i prisen er det mulig å leie bærer. Det er også mulig å legge igjen bagasje i Kathmandu.

Visum

Visum til Nepal kan kjøpes ved ankomst på flyplassen. Du trenger 2 passfoto og $40 i kontanter for å søke om 30 dagers visum. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder og må inneholde minst en tom side til visumet.

Hvis du ønsker å ha visum før avreise fra Norge, kan det fås ved henvendelse til Nepals ambassade i London. På deres sider finner du oppdatert informasjon.

Avbestillingsforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha avbestillingsforsikring. Har du tegnet helårs reiseforsikring bør du sjekke om avbestillingsforsikring er inkludert i den før du kjøper avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må gjelde fra bestillingsdag.

Reiseforsikring

Den reisende må selv sørge for å ha gyldig syke,- ulykke- og reiseforsikring som gjelder for høyder opptil 5.000 meter over havet. Dette må du sjekke i vilkårene på reiseforsikringen din at den har dekning for. De fleste reiseforsikringer i de norske markedet har ikke dekning for områder opptil 5.000 moh. og du må da tegne en tilleggsforsikring.

Pris 26.450 Norske Kroner

Inkludert i prisen er:

  • Overnatting på hotell i dobbeltrom med frokost i Kathmandu. *
  • Full kost og losji i to- og tremannsrom på fotturen.
  • Omvisning i den tibetanske bydelen Boudha i Kathmandu med lunsj.
  • Besøk på hindutempelet Pashupathinat.
  • Transport mellom flyplassen og hotellene i Kathmandu.
  • Velkomst og avskjedsmiddag i Kathmandu.
  • Norsk turleder.

* Mot tillegg i prisen tilbyr vi enkeltrom på hotellene i Kathmandu.

Prisen inkluderer ikke:

Nepaltur er opptatt av å kunne gi økonomisk støtte til veldrevne lokale prosjekter, som bidrar positivt til enten klima, skole, helse eller arbeid. I 2021 gir vi 1.000 kroner per turdeltager til planting av bambustrær langs elvebredden i Chitwan. Prosjektet bidrar positivt til arbeid for lokalbefolkningen, reduksjon av det globale CO2 utslippet og hindrer erosjon ved store nedbørsmengder. Nepaltur har siden oppstarten hatt et sosialt engasjement for innbyggerne i Nepal. Vi har er delsponsor på gjenoppbyggingen av et skolebygg etter jordskjelvet i 2015.

Langtang, Himalaya, Nepal

Langtang, Himalaya, Nepal

Turen blir arrangert i samarbeid med et lokalt trekkingselskap som stiller med en erfaren lokal guide, kokk, bærere og utstyr. Om du ønsker mer informasjon, ta kontakt med Ingvill Ytreland på e-mail Ingvill@nepaltur.no.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
Tsum Valley in Manaslu, Himalaya, Nepal