Fjelltur i Annapurna regionen, Nepal – Unike opplevelser i Himalaya

Annapurna regionen er det mest populære fotturområdet i Nepal. Den 22 dager lange Annapurna Curcuit er den mest populære fotturen i området. I dette området finnes det fotturer for de fleste uansett om du bare har noen få dager til en enkel fottur, eller om du har 3 uker til å gå hele Annapurna Curcuit.

Phu village in Himalaya

Entrance into Phu Village in Naar-Phu, Annapurna, Himalaya, Nepal

Som navnet antyder ligger den kjente 8.000 meteren Annapurna 1 i denne fjellkjeden. 3. juni 1950 ble Annapurna 1 besteget for første gang av franskmennene Maurice Herzog of Louis Lachenal. De var da de første i verden til å bestige en 8.000 meter. Fjellkjeden med 8.000 meteren Dhauralgiri ligger også i området. Kali Gandaki elven renner i dalen mellom Annapurna 1 og Dhauralgiri i verdens dypeste juv. En av verden høyestliggende innsjøer kalt Tilicho på 4.919 moh. ligger også i Annapurna regionen.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fjelltopper i Annapurna

I Annapurna regionen er det mange fjelltopper, med 8.000 meteren Annapurna 1 som den mest berømte. Er du glad i å bestige fjelltopper så finnes masse muligheter for å bestige 6.000 metere. Her finnes det fjelltopper både for erfarne fjellklatrere og for de som er planlegger din første toppbestigning i Himalaya.

Annapurna Basecamp

Annapurna 1 8,091 moh. Annapurna Basecamp, Himalaya, Nepal.

Annapurna 1 8.091 moh

Annapurna fjellkjeden som Annapurna 1 ligger i, ligger midt inne i Annapurna regionen. Fjelltoppen er kjent for å være den farligste 8.000 meteren å bestige.

Machapuchare (Fishtail) 6.993 moh

Machapuchare også kalt Fishtail på grunn av at fasongen ligner på en fiskehale. Fjellet har aldri blitt besteget. Grunnen til det er at det er et hellig fjell for hinduene. Fordi guden Shiva bor i fjellet. De fleste hellige fjell får du ikke tillatelse fil å klatre av nepalske myndigheter. På en fottur til Annapurna Basecamp eller Mardi Himal Basecamp har du vakker utsikt til Machapuchare.

Fishtail in Annapurna

Machapuchare (Fishtail) 6.993 moh. Annapurna, Himalaya, Nepal.

Mardi Himal 5.587 moh

Mardi Himal ligger i Annapurna fjellkjeden og er en av de mange toppene som enkelt kan bestiges i Nepal. Har du lyst på en litt anderledes klatreopplevelse i Himalaya? Da kan en fottur til Mardi Himal Basecamp med en toppbestigning av Mardi Himal anbefales.

Pisang Peak 6.091 moh

Jeg ble oppmerksom Pisang Peak da jeg besøkte det avsidesliggende området Naar-Phu i Norvember 2016. Naar-Phu ligger i en bortgjemt dal bak Pisang Peak som ligger i en fjellformasjon mellom Naar-Phu og den berømte fotturruten Annapurna Curcuit. Bestigning av Pisang Peak kan kombineres med en fottur i Naar-Phu eller Annapurna Circuit.  Dette er en topp for erfarne fjellklatrere og anbefales ikke som en topp for personer uten mye erfaring med fjell og høyde.

Utvalgte fotturer i Annapurna

Annapurna regionen er sammen med Everest regionen de to mest besøkte fjellområdene i Nepal. De mest kjente fotturrutene er Annapurna Circuit, Annapurna Basecamp og Poon Hill. Det finnes også noen skjulte perler av noen fotturer i dette området. En av mine favoritt fotturer er fotturen i Naar-Phu.

Annapurna Circuit

Annapurna Circuit er den mest kjente fotturruten i området, og også den med flest turister på. Dette er en fotturrute som er veldig populær blant unge backpackere fra hele verden. Du går i vakker natur gjennom små landsbyer oppe i Himalaya. De siste årene har endel fottur turister forlatt denne ruten til fordel for andre turer. Årsaken til det er at det er bilvei på nesten hele ruten. Skal du gå hele fotturen tar den 22 dager.

Muktinath in Nepal

Beautiful view over the mountains, from Muktinath on Annapurna Circuit

Alternative avstikkere på ruten er å besøke Naar-Phu som går i en sidedal. En tur til en av verdens høyeste innsjøer Tilicho på 4.919 moh. er et annet alternativ. Skal du besøke Tilicho må du belage deg på å ha med fullt campingutstyr og bo i telt på ca. 5.000 meter i to – tre dager.

Ønsker du å korte ned fotturen med noen dager kan du fly ut fra flyplassen Jomsom tilbake til Pokhara.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Annepurna Basecamp

Fotturen går i vakker natur opp langs den naturskjønne dalen med de små tehus landsbyene som du overnatter i. Dalen ender i vakre Annapurna Basecamp på 4.000 meter, hvor du er omringet av de høye fjellene i Annapurna fjellkjeden. På veien passerer du varme kilder som det er deilig å ta et bad i.

The high mountains in Nepal

Annapurna Basecamp, Annapurna, Himalaya, Nepal

Denne fotturen kan kombineres med fotturen til Poon Hill. Turen passer for personer som ikke har erfaring med å være i høye fjell.

Mardi Himal Basecamp

Mardi Himal Basecamp på 4.500 moh. ligger i samme område som Annapurna Basecamp. For å komme til Mardi Himal Basecamp går du på toppen av fjellryggene som omringer dalen som fører til Annapurna Basecamp. Fotturen kan gjennomføres som er tehus fottur og høyeste punktet du overnatter på er 3.900 moh. Har du lyst på en fottur i et område med mindre turister, kan denne fotturen anbefales. Du kan gjennomføre turen på 7 dager fra du forlater byen Pokhara.

Naar-Phu

Fottur til den avsidesliggende Naar-Phu er en av mine favoritt fotturer. Naar-Phu er et av områdene som du må kjøpe spesialtillatelse til å gå på fottur i. Dere må være to personer for å få kjøpt tillatelse. I Naar-phu føler du virkelig at du kommer inn i en avsidesliggende del av Himalaya. Området ligger i en værsone som er skjermet fra regntiden. Landskapet blir i disse områdene tørre og litt ørkenlignende, men det er allikevel utrolig vakkert. Du kan overnatte i et kloster hvis du ønsker det. Skal du fra landsbyen Koto på Annapurna Circuit til landsbyen Naval på Annapurna Circuit må du over et krevende 5.000 meter pass. Ønsker du ikke å gå over Kang La passet på 5.306 kan du returnere til landsbyen Koto.

Naar village in Naar-Phu.

Naar village, Naar-Phu, Annapurna, Himalaya, Nepal.

Starten på ruten er ganske så tøff da oppstigningen den første dagen går fra ca. 2.600 moh. til 3.560 moh. For å redusere sjansene for å bli høydesyk anbefaler jeg å akklimatisere i et annet område. Et område som jeg vil anbefale deg å akklimatisere i er Langtangdalen.

Poon Hill

Poon Hill er en av de mest populære fotturene i Nepal. Den er en av de letteste og du trenger bare 5 dager fra Pokhara for å gjennomføre den korteste ruten. Fotturen går i vakker natur gjennom jordbruksområder og urskog. Om våren får du se orkideen i full blomst. Høydepunktet på fotturen er å få oppleve soloppgangen over fjellene i Himalaya på toppen av Poon Hill.

Turen kan kombineres med fotturen til Annapurna Basecamp eller en fottur på deler av Annapurna Circuit.

Mine råd og tips

Se hva jeg anbefaler deg å tenke gjennom når du planlegger en fottur i Nepal HER.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts