Fjelltoppen Naya Khanga i Nepal

Fjelltoppen Naya Khanga 5.846 meter ligger i det populære turområdet Langtang i Nepal. Er du interessert i å dra på topptur til den nepalske delen av Himalaya, bør du sjekke ut denne fjelltoppen. Med to uker ferie kan du dra på eventyr til Nepal og bestige denne toppen.

Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal
Kyanjin Gompa Village in Langtang, Himalaya, Nepal

Langtangdalen ligger en 6 til 7 timers kjøretur fra hovedstaden i Nepal som heter Kathmandu. På veien til Langtang får du oppleve at hverdagslivet går sin gang i på landsbygden og i de små byene vi passerer. Vel fremme i den lille grensebyen Syabru Bensi overnatter du på et av landsbyens gjestehus.

Dagen etter starter den to og en halv dag lange marsjen opp til den lille vakre fjellandsbyen Kyanjin Gompa. Landsbyen på 3.900 meter er omringet av høye fjell. Det er en liten livlig landsby med koselige gjestehus, bakerier, kloster og ostefabrikk.

Med base i Kyanjin Gompa har du det perfekte utgangspunktet for å forberede deg til oppstigningen til toppen av Naya Khanga. Fra Landsbyen har man fantastisk utsikt til toppen på Naya Khanga. Rett bak landsbyen ligger topp Tsergo Ri på 4.970 meter. En topptur til toppen av Tsergo Ri tar 5-7 timer. Etter akklimatisering og i den lille koselige landsbyen Kyanjin Gompa og de omkringliggende toppene, går turen inn i øde og vakker natur og to netter i telt.

Recent Posts
Island Peak glacier