Fottur i Khumbudalen (Everest regionen), Nepal – En verden av muligheter

I dette området kan du nå det høyeste punktet i verden eller leve ut drømmen om å stå ved foten av Mount Everest 8848 moh.

Everest regionen i Nepal har så mye mer å by på enn bare fotturer. Mange får oppfylt sitt livs største drøm når de står ved foten av verdens høyeste fjell i Everest Basecamp, eller klatrer videre opp til toppen av Mount Everest. Regionen ligger i den nordøstlige delen av Nepal, og består av dramatiske isbreer, avsidesliggende landsbyer og en av de beste utsiktene til Himalayas fjellverden.

Sunset at Everest Basecamp in Himalaya, Nepal

Sunset at Everest Basecamp in Himalaya, Nepal

I dette området lever sherpafolket sitt daglige liv i de små landsbyene du passerer. En fottur i dette området byr på flotte naturopplevelser. På samme tid får du ta del i den tibetanske kulturen som er så levende i området. Et besøk til et av de mange klostrene i området er absolutt å anbefale.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fjelltopper i Everest regionen

Everest er et fantastisk flott fjellområde hvor du får følelsen av å være blant verdens høyeste fjell. For de som har lyst til å prøve seg på å bestige en fjelltopp i dette område er det muligheter for både ferske fjellklatrere og de mer erfarne klatrerne. Nepaleserne har et spirituelt forhold til fjellene sine da de tror på at  gudene deres bor i noen av dem. Fjellene hvor gudene bor betraktes som hellige fjell, og med noen unntak er det forbudt å bestige de hellige fjellene. Et av unntakene er Mount Everest.

I Everest regionen kan du se Mount Everest og Lhotse samt flere andre 8.000 metere. Det er mye å velge mellom for de som har lyst til å bestige en fjelltopp. Den mest kjente fjelltoppen i området er Mount Everest. Det finnes også mange andre og topper å klatre.

Mount Everest 8848 moh.

Verdens Høyeste fjell Mount Everest er et av de mest populære fjellene i Nepal. Hver vår kommer flere hundre mennesker fra hele verden til Everest Basecamp for å forsøke seg på å bestige fjellet. Everest Basecamp er også en populær destinasjon for fotturer.

Lhotse 8.516 moh.

Nabotoppen til Mount Everest er 8.000 meteren Lhotse som er verden fjerde høyeste fjell og en populær 8.000 meter topp og bestige.

Ama Dablam 6.819 moh.

Fjellet går for være et av verdens vakreste fjell, og en krevende fjelltopp å bestige. Teknisk sett går Ama Dablam for å være teknisk vanskeligere å bestige enn Mount Everest. Dette er også de gode nepalesiske klatre sherpaenes favoritt fjell.

Ama Dablam Basecamp, Himalaya, Nepal

Ama Dablam Basecamp, Himalaya, Nepal

Island Peak 6.189 moh.

Island Peak er en populær fjelltopp og kombinere med en fottur til Everest Basecamp, og går for å være en grei 6.000 meter å bestige. Fjelltoppen er en populær topp å bestige som den første toppen over 6.000 meter i Himalaya.

Island Peak in Everest region, Nepal

Island Peak in Everest region, Nepal

Lobuche East Peak 6.119 moh.

Som Island Peak er dette også en populær fjelltopp å kombinere med en fottur til Everest Basecamp. Fjelltoppen er en av de enkle 6.000 meterne å bestige i Himalaya. Den kan anbefales for deg som planlegger å bestige din første fjelltopp i Himalaya. Utsikten fra toppen er fantastisk på en fin dag.

Louche Peak 6,119 meters

View from Louche Peak in Everest region, Himalaya, Nepal.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Fotturer i Everest regionen

Turene i dette området starter når du går av flyet fra Kathmandu på flyplassen i den lille sherpalandsbyen Lukla. Det er også mulig og gå fra byen Jiri som ligger nedenfor Lukla. Det er en 10 dagers gåtur fra landsbyen Jiri til Namche Bazaar. Å fly til Lukla er tidsbesparende, mens å gå fra Jiri gir deg mulighet til å tilbringe ekstra tid med de lokale menneskene, og se den rike floraen og faunaen i området.

Everest Basecamp

Fotturen til Everest Basecamp er en av de mest populære fotturen i Nepal og Himalaya, hvor du får se oppleve å se verdens høyeste fjell Mount Everest. Fotturen går i vakre naturskjønne omgivelser opp langs Khumbudalen. Turen starter i et terreng med dyrket mark og skoger til du kommer forbi Namche Bazaar. Når du kommer over 4.000 meter går du opp i dalen mellom hvitkledde fjelltopper. På veien besøker du små landsbyer og får oppleve vill og vakker natur hele veien opp til Everest Basecamp. Er du heldig med timingen møter du på noen klatreteam som er i området for å klatre et høyt fjell.

Everest Basecamp, Nepal

Everest Basecamp, Himalaya, Nepal.

Avstikkere fra normalruten som er verdt å bruke en ekstra dag og to på er fotturen over Kongma La passet på 5.335 moh. mellom Lobuche og Dingbuche. En avstikker opp dalen fra Dingbuche til den lille landsbyen Chhukung kan også anbefales.

Gokyo & Everest Basecamp

Et annet alternativ til normalruten til Everest Basecamp, er å ta av mot vakre Gokyo på veien opp til Basecamp og gå normalruten ned. Gokyo er kjent for de vakre lyseblågrønne innsjøene med smeltevann fra isbreene. Velger du denne ruten så går turen over Cho La passet som er 5.420 moh.

De tre passene Kongma La, Cho La og Renjo La

Fotturen over de tre 5.000 meter passene Kongma La passet på 5.335 moh., Cho La passet på 5.420 moh. og Renjo La passet på 5.360 moh. er en av klassikerne i regionen.  Turen er en rundtur fra Namche Bazaar opp normalruten på fotturen til Everest Basecamp frem til du kommer til Landsbyen Dingbuche. Her tar du en avstikker fra normalruten mot Kongma La passet på 5.335 og ender opp i landsbyen Lobuche. Fra Lobuche går turen videre over Cho La passet på 5.420 moh. og kommer ned i landsbyen Gokyo med de vakre innsjøene med smeltevann fra isbreene. Videre går turen over Renjo La passet på 5.360 moh. og endedestinasjonen er den lille landsbyen Thame. Fra Thame går turen tilbake til Namche Bazaar.

Chhokong Village

Chhokong Village, Khumbu Valley, Himalaya, Nepal.

Mine råd og tips

Å fly fra Kathmandu til Lukla er den mest vanlige transporten til dette området. Lukla ligger på en fjellylle på 2.800 meter i Himalaya. Værforholdene kan by på utfordringer når du skal fly til og fra Lukla. På grunn av de spesielle værforholdene, pleier de i deler av høysesongen å fly dit kun på morgenen. Skal du reise til området, er det greit å ha en plan B for hva du gjør hvis du ikke får flydd av Kathmandu, den dagen du planlegger å gjøre det.

Khumbu Valley (Everest regionen) er kjent for sin Khumbu hoste som du helst vil unngå å få når du er der. Det du kan gjøre for å forebygge luftveisinfeksjoner er å dekke til munn og nese med en buff eller tilsvarende. Du kan lese mer om mine praktiske råd og tips HER.

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts