Livet skapes skritt for skritt i vakker natur, med blanke ark og tegnestifter

Denne bloggen har jeg dedikert til den yngre utgaven av meg som i 2013 turte å ta et skritt ut av komfortsonen, og følge den indre stemmen og ta et hvileår fra jobben i Asia. Livet formes av alle de små aktivitetene vi gjør bevisst og ubevisst, steg for steg skaper vi et liv for oss selv. Jeg skjønner nå hvor langt utenfor komfortsonen jeg var i 2013, men angrer ikke på valgene jeg har gjort.

Bloggen handler om livets gang og hvordan jeg bruker vision board for å sortere tankene og få oversikt og fokus, i en kaotisk grunder hverdag som deles mellom Norge og Nepal. Jeg håper du finner interesse i å lese denne blogger, og gi meg gjerne en tilbakemelding.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Hvileår i Asia

Etter nesten tjue år bak meg i norsk næringsliv pakker jeg ned PC’en og rydder pulten min i et kontorlandskap på Aker Brygge. Det nærmer seg jul i 2012. Etter at juleferien er over setter jeg meg på flyet til Bangkok for å være på reisefot i Asia i et år. I Bangkok har jeg en liten mellomlanding før jeg drar videre til Mandalay i Myanmar for å jobbe på en klosterskole for fattige barn.

School kids at a monastery school in Myanmar
School kids at a monastery school in Mandalay, Myanmar

Reisen går videre rundt omkring i Asia. Tilbake til Thailand for å klatre litt, så til Nepal hvor jeg fortsetter med sosialt arbeid på et barnesykehus i kombinasjon med fotturer opp til avsidesliggende fjellandsbyer i Himalaya. Jeg drar til India på nye eventyr hvor jeg bestiger min første 6.000 meter topp Lungser Kangri, og føler at livet leves helt og fullt her og nå. Fra en 6.000 meter topp i den indiske delen av Himalaya, drar jeg videre til den indiske byen Mysore for å få landet litt og absorbere alle de fantastiske opplevelsene jeg har hatt med kropp, sjel og yoga.

Beding village in Rolwaling, Nepal
På buddistisk festival i landsbyen Beding på 4.000 meter i Himalaya
Beding village in Rolwalling, Nepal
På besøk i Landsbyen Rolwaling på 4.000 meter i Himalaya

Etter noen rolige måneder hvor jeg får samlet livet og opplevelsene jeg har hatt så langt på reisen, så starter jeg på høstsesongen av et drømme år i Asia. Snowman Trek i Bhutan og klatring i Nepal på 6.000 metrene Island Peak og et av verdens vakreste fjell Ama Dablam, er noe av det jeg skal rekke over før jeg drar hjem til Norge igjen. Et utrolig fantastisk innholdsrikt år som ga meg mye glede og noen sorger er over.

Yellow tower Ama Dablam med Mingma Tsiri Sherpa

Tilbake hjemme i Norge igjen

Tilbake på norsk jord vet jeg at livet mitt har forandret seg for alltid. Jeg har hatt verdens beste sabbatsår og underveis på reisen bestemmer jeg meg for å bli sosial entreprenør. Jeg har lyst til å jobbe for å bidra til en bedre verden. Hva jeg skal drive med trenger jeg å få klarhet i. Minnene fra barnesykehuset i Kathmandu kommer tilbake igjen. Hvordan gikk det med den lille jenta som hadde brannsår på bena etter å ha gått inn i grua i de fattige foreldrenes hus? Hun som skulle tas fra moren og adopteres av et ungt par som hadde emigrert til Australia.

Hvordan gikk det med de fattige barna på klosterskolen i Myanmar som bar på opprivende traumatiske minner fra demokratiseringen av landet. Det var mye minner og sterke opplevelser som skulle bearbeides, samtidig som jeg strevde med å finne ut av livet som sosial entreprenør. Det ble litt mye å tenke på samtidig og jeg hadde behov for å få jobbet meg gjennom alt.

Tegningen er laget av en 14 år gammel gutt som bodde på klosterskolen i Myanmar

Designer fremtiden med Vision Board

Hele livet mitt fløt litt rundt og jeg jobbet med å finne ut av hvordan jeg skulle få fotfeste samt hvordan jeg skulle komme meg videre. Det var på den tiden at jeg laget mitt første vision board for å få et visuelt bilde på hva som jeg ønsket å ta med meg fra hvileåret i Asia inn i fremtiden min. Det finnes ingen oppskrift eller rammer for hvordan et vision board lages og hva det kan inneholde. Selv så jobber jeg intuitivt når jeg lager de og kjenner etter hva som er viktig for meg i livet på det tidspunktet de blir laget.

Det vision boardet jeg laget rett etter jeg kom hjem fra Nepal var todelt og har masse hjerter og bilder fra turene mine i Himalaya. Det har en del fra Nepal og en del fra Norge. Innholdet i hva jeg ønsket å bidra med for medmennesket i Norge og Nepal, representerte den delen av meg som jeg følte manglet i hverdagslivet til menneskene der.

Off touristic Nepal
På landsbygda i Nepal

Det beste fra Norge og Nepal

I Norge trenger vi ikke å tenke på hvordan vi skal få god skolegang, godt helsetilbud, vann og elektrisitet. Vi har frem til nå hatt lav arbeidsledighet og god økonomi. Under reisene mine i Asia har jeg oppdaget at jeg har en åpen personlighet, har lett for å komme i kontakt med andre mennesker og elsker å lære om hvordan folk lever i andre land og kulturer. På reisene mine i Nepal har interessen min for å lære andre mennesker å kjenne fått fri utfoldelse. Å komme hjem til Norge hvor vi ikke går på besøkt til hverandre uten å være invitert, var en stor overgang fra Nepal hvor jeg hadde bodd hjemme hos innbyggerne i noen av de mest avsidesliggende landsbyene i Himalaya.

Breakfast with the locals in Abigaun village, Nepal

I Norge deler jeg behovet for å få utfordre meg både fysisk og mentalt med mange. I Nepal har jeg mitt Nirvana. Jeg føler meg like til rett i hovedstaden Kathmandu som jeg gjør på et lite gjestehus oppe i Himalaya. Jeg elsker å la dagen flyte på en fottur i en av de utallige dalene som ligger øde og bortgjemt til mellom fjellene i Himalaya. Jeg synes også det er gøy og utfordrende å jobbe frem mot et mål om å få oppleve soloppgangen på en fjelltopp. Eller bare være i et buddhistisk kloster på en fjellhylle i Himalaya. Mulighetene er mange, og uansett blir det er en utrolig fin opplevelse som gir nye perspektiver på livet. En tur til Nepal er og blir en opplevelse for livet som beveger kropp og sjel.

Tsum Valley in Himalaya, Nepal
Kloster besøk i Tsum Valley i Himalaya, Nepal

Nepal et fattig land

I Nepal er det ikke noen selvfølge at barn får gå på skole, eller at de har råd til å bli behandlet på sykehus. Ca. 15% av befolkningen lever under fattigdomsgrensen som innebærer at du overlever på under $1,25 dollar til dagen. Siden jeg har tapt hjertet mitt til Nepal og menneskene der vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe noen av menneskene til å få et bedre liv. At lokalbefolkningen får lønnet arbeid på fotturene er en måte å bidra til at de får et litt bedre liv. Investere i sosiale prosjekter innen utdanning og helse er en annen måte og bidra til et bedre liv på.

Kyanjin Gompa, Langtang Valley in Himalaya, Nepal
Kyanjin Gompa, Langtang Valley in Himalaya, Nepal

Vision Board gir ny innsikt og retning

Utfallet av vision board arbeidet er at jeg bestemmer meg for å starte med å organisere fotturer til Nepal. Fotturene gir gjestene en unik opplevelse, og noen mennesker i Nepal lønnet arbeid. Jeg bestemmer meg også for å gi 1.000 kroner per turdeltager til veldrevne sosiale prosjekter som enten skaper arbeidsplasser for lokalbefolkningen eller innen utdanning.

Nå vet jeg hva jeg vil og har fått en retning på livet mitt igjen. Jeg etablerer et selskap og begynner å jobbe med å utvikle nettsiden Nepaltur.no, for å presentere turene jeg organiserer og skrive blogger fra turene jeg drar på til de mest øde områdene i Himalaya.

Ganesh Himal in the Himalayas
Ganesh Himal, Tsum Valley, Manaslu, Himalaya, Nepal.

Et jordskjelv rammer Nepal i 2015

Året er 2015. Jeg er på ekspedisjon for å klatre verdens høyeste fjell Mount Everest. Vi bruker noen uker på å komme oss opp til Everest Basecamp og akklimatiserer oss på noen 6.000 meter topper underveis. I Basecamp gjør vi oss klar for å starte på den siste akklimatiseringen før vi klatrer til toppen på Everest. Plutselig begynner å riste under beina våre. Nepal rammes av et jordskjelv hvor 9.000 mennesker omkommer, 500.000 hjem og 4.000 skoler totalskades.

Everest Basecamp, Himalaya, Nepal
Everest Basecamp, Himalaya, Nepal

Hva gjør jeg nå med planene mine om å ta med nordmenn på fottur i Nepal og engasjere meg i sosiale prosjekter?

Jeg blir igjen i Nepal og reiser ut i noen av de mest jordskjelvrammede områdene. Jeg har lyst til å se for meg selv hvordan jordskjelvet har påvirket livene til lokalbefolkningen. Reisen inn i jordskjelvrammede Nepal er en av de vakreste og viktigste turene jeg har tatt. Å komme ut og oppleve at rismarkene sto grønne og vakre så langt øye kunne se, samtidig som at husene var totalt ødelagt i jorskjelvet, var en opplevelse som ikke kan beskrives. Turen gjorde noe med meg. Jeg skjønte at jeg måtte involvere meg i sosiale prosjektet på et mer personlig plan i Nepal.

Abigaun Village, Ganesh Himal, Nepal
Abigaun Village, Ganesh Himal, Nepal

A Better World NGO etableres for å bidra til en bedre verden

Jeg drar hjem til Norge og starter den veldedige organisasjonen A Better World NGO sammen med noen venninner. Gjennom organisasjonen hjelper vi til med finansieringen av gjenoppbyggingen av en barneskole i en fattig avsidesliggende landsby. Selv om det var krevende å få samlet inn penger til skolen, har jeg aldri angret på at jeg engasjerte meg i å bygge skole for de glade skolebarna i landsbyen.

School in Sertun, Nepal after the earthquake in 2015

Livet mellom Norge og Nepal er fint

Livet står ikke stille og livet frem og tilbake mellom Norge og Nepal begynner å ta form. Noen måneder hjemme i Norge, så drar jeg til Nepal noen måneder for så å være noen måneder i Norge igjen. Frem og tilbake mellom Norge og Nepal flere ganger i året.

Det er gøy å dra på fottur med nordmenn i Himalaya. Jeg slutter ikke å bli imponert over alle de spreke og glade nordmennene jeg treffer. Det er en fryd å organisere fotturer for livsglade, spreke og nysgjerrige nordmenn.

Turene mine i Himalaya gir meg mulighet til å la tankene fly høyt og fritt. Drømmer har blitt til og drømmer har blitt oppfylt på reisene mine i Nepal. Langt oppe i Himalaya er det lett å være til stede i tilværelsen, og finne flyt i den slik den er der og da.

Kagbeni in Upper Mustang, Himalaya, Nepal
Kagbeni in Upper Mustang, himalaya, Nepal

Ny fase i livet gir utfordringer personlig

Selv om jeg føler jeg har funnet den nye retningen på livet mitt og føler at det beveger seg sakte, sakte i riktig retning, så går jeg og kjenner på en urolig følelse inni meg. Livet er helt annerledes enn det livet jeg levde da jeg var lønnsmottager og hadde arbeidsplass på Aker Brygge. Dette livet tar tid og venne seg til. Jeg føler meg stresset, og føler at for mange faktorer som påvirker livet ligger utenfor min kontroll å påvirke.

Vi kontakter deg!

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt så raskt som mulig!

Kontakt Meg

Jeg føler at situasjonen er veldig krevende og at den tapper meg for energi. Jeg føler behov for å finne tilbake til meg selv igjen. Finne inn i kroppen og sjelen min. Igjen så bestemmer jeg meg for å lage et vision board for å få ny innsikt i hvordan jeg skal komme meg ut av den mentale situasjonen jeg har havnet i.

Hva er et vision board?

Jeg vet ikke om jeg har et klart svar til deg som leser denne bloggen på hva et vision board er. Livet mitt formes utifra min egen intuisjon og det gjør vision boardene mine også. Jeg bruker fantasien, går turer i naturen og mediterer for å hente inspirasjon til å lage de. Jeg lar intuisjonen styre prosessen. Jeg lager vision boardet mitt på et A3 ark, bruker bilder fra min private samling og magasiner, samt fargeblyanter til å få tankene og ideen ned på arket.

Har du lyst å lage ditt eget vision board? Da er anbefalingen min at du forsøker å bare la tankene og ideene dine få fritt spillerom. Vær sprø og la de villeste drømmene og tankene dine få lov til å bli tenkt helt og fullt ut. Tør å være ærlig med deg selv og hva du ønsker deg i livet. Det er ikke farlig å la drømmene dine få fritt utløp.

Everest region, Himalaya, Nepal
Everest region, Himalaya, Nepal

Vision board gir ny innsikt og løsning

For vision boardet jeg lager denne gangen har jeg et konkret mål. De skal inneholde aktiviteter og mål jeg er herre over å få gjennomføre og oppnå selv! Jeg er i en fase i livet der jeg trenger finne fokus og fotfeste i livet igjen. Jeg er supermotivert og pasjonert for prosjektene mine, men har ikke energi til å gi full gass i livet mitt.

Jeg føler for å trekke meg tilbake for å finne inn til meg selv. De siste 20 årene har yoga og meditasjon vært med meg i livet uansett hvor jeg har vært verden. Naturen har vært en viktig del av livet mitt i litt over ti år. Siden tenårene da jeg begynte å trene karate har fysisk trening vært viktig. Med trening, yoga, meditasjon og turer i naturen finner jeg tilbake til meg selv.

Khumbu valley, Nepal
Everest regionen i Himalaya, Nepal

Kraft, Kreativitet og energi…..

Vision boardet er kraftfullt og kreativt på hvordan jeg skal finne tilbake til meg selv. Det er tid for å ta et skritt tilbake. Jeg føler for å konsentrere meg om aktiviteter jeg er herre over å få utført og resultatene. Jeg setter opp en plan som inneholder fysisk trening, yoga, meditasjon og turer i naturen. Målet for vision boardet er å skape indre ro og kraft, samt jobbe for å bli en bedre utgave av meg selv.

Dagene startes med å meditere, lese litt indisk filosofi og skrive dagbok. Meditasjon om morgenen gir en unik mulighet til å være til stede i meg selv. Virkelig kjenne etter hvordan jeg egentlig har det. Å lese filosofi gir mentalt påfyll og ny innsikt på livet. Skrive dagbok hjelper meg å sortere tankene mine og bevisstgjøre hva jeg har fokus på.

Hellestø stranden on the west coast of Norway
Hellestøstranden utenfor Stavanger

Koronaperiode med trening, meditasjon og natur i flytsonen

Mitt oppi en utviklende tid hvor jeg jobber med å finne meg selv, kraften og energien min kommer koronaviruset. Med koronaviruset kom en periode hvor naturen var noe av det eneste som var åpen til fri disposisjon. Ute i naturen med litt hard trening så kommer jeg denne våren inn i en deilig inspirerende flyt.

Jeg holder formen ved like med å trekke bildekk etter meg oppover i et sidespor til Wyllerløypa i Nordmarka. Denne våren er det akkurat som om det er det jeg skal gjøre. Hver gang jeg tar frem dekkene og begynner på den fysisk krevende turen oppover bakkene, er det akkurat som om hele meg våkner opp og jeg går inn i flytsonen.

Å være i flytsonen er en fantastisk følelse. Menneskene jeg møter spør meg om det ikke er tungt å gå å dra på to dekk. Jeg svarer de NEI, JEG ELSKER DET. Inni sjelen min skjer det en liten revolusjon. Oppover bakkene i Nordmarka møter jeg meg selv på mange nivåer denne våren og sommeren. Gamle tankemønstre sier jeg farvel til et stykke oppe i bakkene, mens jeg fylles av ny inspirasjon.

Nordmarka, Oslo, Norway
Dekktrening i Nordmarka, Oslo

I norsk natur finner jeg meg selv

Når jeg ikke får dra til Nepal så er det fint å nyte livet i den norske naturen. Fjellet, Jotunheimen har sin magi. Det finnes ikke noe bedre enn å våkne opp i teltet ved et lite fjellvann. Starte dagen med et bad og en kopp kaffe. Å sitte og bare stirre ut i luften, nyte vakker natur og la tankene fly er livet på sitt beste. Jeg renser tankene mine og får klarhet i livet når jeg er alene i fjellet.

Skogadøla valley in Jotunheimen, Norway
Skogadøla valley in Jotunheimen, Norway
Jotunheimen Nationalpark, Norway
Jotunheimen

Nordmarka har vært fin å ha i disse koronatider. En natt i naturen ved et lite skogsvann er magisk. Jeg har funnet så mange nye gleder ved å være i naturen det siste året, og det har virkelig gått opp for meg hvor viktig energi påfyll det gir å være ute i det fri. Naturen healer, gir indre ro og bare er der til fri disposisjon. Så heldige vi er som har så vakker natur vi kan være i.

Aurevann i Oslo

Oppgradering av kropp og sjel

Akkurat som operativsystemet på PC’en trenger å oppgraderes til en ny versjon, trenger sjelen vår å oppgraderes også. Oppgradering av sjelen kan være en krevende og smertefull fase av livet. Etter en vår sommer, høst og nå vinter hvor jeg har brukt mye tid alene, føler jeg bedre balanse mellom motivasjon, pasjon og energi. Nepal er alltid med meg i hjertet mitt og tankene mine. Selv om jeg ikke kan være der akkurat nå, så kan jeg legge planer for fremtiden.

Abigaun in Nepal
Abigaun in Nepal

Tid for ny ettertanke

Med blanke ark og tegnestifter, ny innsikt og energi er jeg klar til å lage nytt vision board for fremtiden. Jeg har noen håp og ønsker for hva det nye visjon boardet vil inneholde. Detaljene i hva det nye vision boardet for 2021 skal inneholde er ikke klart i skrivende stund. Jeg har noen tanker og ideer på hva som blir retningsgivende for utformingen av det. Det blir spennende å se resultatet, og starte jobben med å skape neste fase av livet mitt.

Til den yngre versjonen av meg selv. Du som turte å slippe taket i det kjente livet i Norge og begi seg ut på eventyr i det ukjente. TAKK SKAL DU HA!

Se våre fotturer til Nepal her

Planlegger du å reise til Nepal? Nepaltur arrangerer fotturer med norsk reiseleder og erfaren lokal guide. Klikk her for å se våre turer.

Våre turer

Recommended Posts
På Galdhøpiggn med morJotunheimen